Kâfirûn Sûresi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kâfirûn Sûresi109 - KÂFİRÛN SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir 6 âyettir “Kâfirûn”, inkarcılar demektir Bismillahirrahmânirrahîm 1 De ki: “Ey Kâfirler!” 2 “Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem” 3 “Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz” 4 “Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim” 5 “Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz” 6 “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır” 110 - NASR SÛRESİ Medine döneminde inmiştir 3 âyettir Nasr, yardım demektir Bismillahirrahmânirrahîm 1,2,3 Allah’ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah’ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O’ndan bağışlama dile Çünkü O tövbeleri çok kabul edendir 111 - TEBBET SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir 5 âyettir “Tebbet”, kurusun, kahrolsun demektir Bismillahirrahmânirrahîm 1 Ebû Leheb’in elleri kurusun Zaten kurudu 2 Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı 3 O, bir alevli ateşe girecektir, 4,5 Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu halde sırtında odun taşıyarak karısı da (o ateşe girecektir) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|