|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antalya, çakmak, fevzi, ilköğretim, mareşal, merkez, okulu |
![]() |
Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Merkez Antalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Merkez AntalyaAntalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Hakkında - Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Resimleri - Antalya Merkezdeki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Bilgileri Kimliğimiz GENEL BİLGİLER Okulun Adı: Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Adresi :Teomanpaşa Mah ![]() ![]() Amaçları :Yasa ve yönetmeliklerde belirlenen Milli Eğitim genel ve özel amaçlarına uygun Türkiye Cumhuriyetinin temel kazanımlarına sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, Evrensel değerlerle örtüşen “ Bilgi Toplumuna uygun öğrencilerinin yetiştirildiği lider bir okul olma” stratejisini gerçekleştirmeye çalışır ![]() Öğretim Şekli :İkili Müdürü :Sadık BÜYÜKGEBİZ Okutulan Yabancı Diller :İngilizce Kitaplıktaki Kitap Sayısı : Telefon Numaraları :(0242)3394317 (Faks):(0242)3394316 OKULUN BİNA DURUMU Okulumuzun Bina özellikleri: Derslik ve Laboratuarlar : Okulumuzun Adı Mareşal Fevzi Çakmak (1876 - 1950) Büyük asker, cumhuriyet ordumuzun Atatürk’ten sonraki tek mareşali 1876 yılında İstanbul'da, Cihangir'de doğdu ![]() ![]() ![]() Ordunun çeşitli kademelerinde görev aldı ![]() Birçok savaşlara girip çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Fevzi Çakmak bir asker çocuğu idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurmay yüzbaşı rütbesiyle ordu saflarına katıldığı zaman önce Erkân-ı Harbiye Dördüncü Şubesi'ne atandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1910 yılında Kosova Kolordusu Kurmay Başkanlığı'na, kısa bir süre sonra da Garp Kolordusu Kurmay Başkanlığına tayin edildi ![]() ![]() ![]() Birinci Dünya Savaşı başladığı zaman Fevzi Paşa, emrindeki kolordu ile Çanakkale'nin savunmasına katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mütarekeyi müteakip İstanbul'a tayini çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1920 yılı Nisan ayında Ankara'ya gelen Fevzi Paşa, bir ay sonra Ankara Hükümeti'nin Millî Müdafaa Vekilliği'ne getirilirken Vekiller heyetine de reis oldu ![]() İkinci İnönü zaferini mütekaip orgeneral rütbesi verilen Fevzi Paşa 1921 yılında Erkân-ı Harbiye Reis Vekili oldu ![]() ![]() Sakarya'da kazanılan büyük zaferdeki üstün hizmetlerinden ötürü Birinci Ferik (Orgeneral) Fezvi Paşa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile Müşir (Mareşal) rütbesini aldı ![]() Mareşal Fevzi Çakmak büyük zafer ve cumhuriyetin ilanından sonra Genelkurmay Başkanı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() 12 Ocak 1944 günü yalnız binbir şan ve şerefle dolu askerlik yaşantısının değil, hayatının da en hazin gününü yaşadı Mareşal Fevzi Çakmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genelkurmay Başkanlığı görevine ve vücudunun bir parçası olmuş bulunan ünifarmasına veda etti ![]() ![]() ![]() ![]() Sembolleşmiş insan, büyük asker Mareşal Fevzi Çakmak, 10 Nisan 1950 günü İstanbul'da hayata gözlerini yumdu ![]() ![]() Ve cenazesi 12 Nisan 1950 günü mahşerî bir kalabalığın da katılmasıyla kal TARİHÇEMİZ Okulumuz 1987-1988 Eğitim Öğretim yılında Devlet Vatandaş iş birliği ile 3 katlı ve idare odaları ile birlikte 18 derslikli 5320 metre kare üzerine yapılmış,bölgemizin ilk orta okulu olarak aynı yıl Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Vizyon-Misyon VİZYONUMUZ Bu bölüm En kısa Sürede Güncelenecektir ![]() MİSYONUMUZ Bu bölüm En kısa Sürede Güncelenecektir ![]() Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Antalya Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ANTALYA / MERKEZ Adı: MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Gazi Bulvarı Teomanpaşa Mh 2238sk ![]() Telefon Numarası: 2423394317 Faks Numarası: 2423394316 E-mail Adresi:Bilgi Yok Web Adresi:Mareşal Fevzi Çakmak İ ![]() ![]() Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|