|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alısuurı, balıkesir, bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu |
![]() |
Alısuurı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alısuurı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Balıkesir Merkez'deki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Alısuurı İlköğretim Okulu Resimleri - Alısuurı İlköğretim Okulu Hakkında OKULUMUZUN TARİHÇESİ Alişuuri İlköğretim Okulu 1906 yılında eğitim hayatına başlamış olup Balıkesir ve Türkiye'nin en köklü okullarından birisidir ![]() Okulumuz binası, 1862 yılında "Müderris Alişuuri Bey" tarafından yaptırılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1923 yılından sonra eğitim ve öğretime tekrar açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() İlköğretimin sekiz yıla çıkartılması ile birlikte 1997-1998 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren "ALİŞUURİ İLKÖĞRETİM OKULU" olarak hizmet vermeye devam etmektedir ![]() OKULUMUZA İSMİNİ VEREN ŞAHIS Alişuuri Efendi; Balıkesir eşrafından olup "Osmanlı" genelinde de tanınan bir din adamıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bugünkü Alişuuri İlköğretim Okulu'nun girişinde mezarı bulunmaktadır ![]() “Kurtuluş Savaşı"esnasında Balıkesir'in savunulmasında yer almış 41 kişi arasında Alişuuri Bey isminde bir zaat daha bulunmakla birlikte bununla bir ilgisi yoktur ![]() Din Bilgini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alısuurı İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / MERKEZ Adı: ALISUURI İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: HİSARİÇİ MAH ![]() ![]() Telefon Numarası: 2662411756 Faks Numarası: 2662430095 E-mail Adresi: Bilgi Yok Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Alısuurı İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|