Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, aydın, bilgileri, ilköğretim, okulu, söke

Söke Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Söke Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Söke Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Söke'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Söke Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Söke Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında

Söke Atatürk İlköğretim Okulu'nun Tarihçesi

Okulumuz Söke Lisesi bünyesinde, ortaokul olarak eğitim-öğretime devam ederken 1997-98 Eğitim-Öğretim Yılında, sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ile Söke Atatürk İlköğretim Okulu adını almıştır Okulumuz bu gün 900 öğrenci, üç idareci, otuz öğretmen, üç hizmetli ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir
Okulumuzda 24 derslik, iki BT sınıfı, bir fen laboratuarı, iki teknoloji ve tasarım atölyesi, bir resim atölyesi, kantini, idare ve iki öğretmenler odasına sahiptir
Okulumuz Söke Lisesi bahçesi içinde yer almaktadır

MİSYONUMUZ:
“Tüm paydaşlarımızla, gelişmeye ve yeniliğe açık, sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, herkesin daha iyiye ulaşmak için çalıştığı bir öğrenme ortamında, aklın ve bilimin ışığında eğitim-öğretim faaliyetleri yapan, çağın bilgi teknolojisine ve donanımına sahip, alanında lider olmak isteyen, “SÖKE ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUYUZ

VİZYONUMUZ:
“Geleceğimizin temeli olan çocuklarımızı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağın gerektirdiği bilgi donanımına sahip, ruh, beden, zihin yönünden dengeli ve sağlıklı gelişmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak şekilde yetiştirmektir

OKULUMUZUN POLİTİKALARI:
Eğitim-öğretim politikamızın temel ilkeleri şunlardır:
1Yeni teknoloji bilgisi ve donanımına sahip olma
2-Paylaşımcı olma
3-Dayanışma ruhu taşımak ve yardımsever olma
4-Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetleri artırma
5-İletişimde açıklık ve şeffaflık politikasına sahip olma
6-Veli işbirliği ve veli-öğrenci memnuniyeti
7-Her bakımdan yararlı bir insan olma bilincini taşıma
8-Çevrede tanınmak için çaba harcama
9-İyi uygulamaları paylaşma
10-Zararlı alışkanlık ve davranışlarla mücadele bilincini taşıma
11-Tüm paydaşların, okulumuzu yaşadığımız mekanı olarak, hayatımızda en önemli yer kabul etme
12-Doğal çevrenin korunması, tutumluluk ve tüketimde bilinçli olma
13-Zamanın, hayatımızın en değerli öğesi olduğunu kabul etme

OKULUMUZUN STRATEJİLERİ:
Bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, iş teknik atölyesi, kütüphanesi, bahçe düzenlemesi ile, oyun alanı oluşturulmuş, fiziki yapı ve donanım açısından bir eksiği olmayan bir ilköğretim okulu olmak, tüm paydaşlarımızla bunu gerçekleştirmek için işbirliği içerisinde olacağız
Uzun dönemde hedeflerimize;Halkımızla dayanışma, devletimizin gücüne olan inancımız ve herkesin (idare, öğretmen, öğrenci, veli ve yerel yönetim) var olan gücünü kullanması özverisi ile ulaşacağız
Bu hedefleri ulusal dayanışma ve yardımlaşma bilinci ve azmi ile gerçekleştireceğiz
Arzu edilen seviyeye tüm bireylerin özverili çabaları ile ulaşacağız

OKULUMUZUN DEĞERLERİ:

* Atatürk İlke ve İnkılaplarını esas alırız
* Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmamız için, yetiştirdiğimiz nesillerin en önemli unsur olduğuna inanırız
* Ortak aklı ve bilimi üstün tutarız
* Ortak aklın başarımızı artıracağına inanırız
* Öğrencilerimizin geleceğinin, ülkemizin geleceği olduğuna, onların eriştiği seviyenin bizim başarımız olduğuna inanırız
* Okulumuzda fırsat eşitliği için ortam hazırlarız
* Başarının takım çalışması ile olacağına inanırız
* Değişim ve sürekli gelişimin önemine inanırız
* Öğrenci-Öğretmen-İdare-Veli-Çevre diyaloğu ve işbirliğinin başarımızı artıracağına inanırız
* Eğitimde kaliteyi ön planda tutarız
* İnsan hak ve hürriyetlerine saygılıyız
* Milli , ahlaki değerlerimize ve evrensel insani değerlere saygılıyız
* Ortaöğretim Kurumları (Fen Liseleri, Askeri Liseler, Anadolu Liseleri), Mesleki Eğitim ve Teknik Mesleki Eğitim kurumlarına yeterli bilgi donanımına sahip öğrenciler yetiştirmemiz gerektiğine inanırız
* Türkçeyi yazılı ve sözlü olarak kendini ifade etmede, doğru ve etkili bir şekilde kullanmanın her ders için önemli olduğuna inanırız
* Öğretmen ve öğrencilerimiz bilginin bir araç olduğu, davranış güzelliğinin amaç olduğuna inanır

Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ahlaki bakımdan nitelikli, dürüst ve sağlam bir kişiliğe, bunun yanında eleştirel bilgi anlayışına sahip insanlar olmalarını esas alırız

AMAÇLARIMIZ:
Amaç-1:Okulumuzu fiziki açıdan eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha iyi yapıldığı bir öğrenme ortamı haline getirmek
Amaç-2: Okuma alışkanlığının kazandırılması ve geliştirilmesi için okulumuza bağımsız bir kütüphane kazandırılması
Amaç-3: Eğitim materyallerinin tamamlanması
Amaç-4: BT ve Fen Laboratuarlarının ve İş Teknik Atölyelerinin eksikliklerinin tamamlanması
Amaç-5: Sınav heyecanını gidermek ve sınavlardaki başarıyı artırmak
Amaç-6: Okulumuzun Avrupa ve ulusal projelere katılımını sağlamak
Amaç-7: Okulumuzda tiyatro, müzik ekiplerininkurulması, şiir ve müzik etkinliklerinin yapılması folklor ve spor etkinliklerinin devamını sağlamak
Amaç-8: Okulumuzun tarihçe ve gurur köşelerinin düzenlenmesi
Amaç-9: Okul personeli, veli ve öğrencileri arasında birlik beraberlik ve dayanışmalarının güçlü hale getirilmesi

Söke Atatürk İlköğretim Okulu Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Söke Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Söke Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Söke Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Söke Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: SÖKE ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: FEVZİPAŞA MAH KAYAS CADNO:15

Telefon Numarası: 2565181740

Faks Numarası: 2565130661

E-mail Adresi :Bilgi Yok

Web Adresi:Söke Atatürk İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com