Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdurrahman, gibisin, gözüm, istanbul, tümer

Can Gözüm Gibisin İstanbul - Abdurrahman Tümer

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Can Gözüm Gibisin İstanbul - Abdurrahman Tümer kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi
Can Gözüm Gibisin İstanbul

Abdurrahman Tümer
· Kanes Yayınları
· Basım Tarihi : 04 - 2010
· ISBN : 9786058890411
· Sayfa Sayısı : 115
· Etiket Fiyatı : 750 TL

Kitap hakkında

CAN G/ÖZÜM GİBİSİN İSTANBUL Nedim İstanbul'u: “Altında mıdır üstünde midir cennet-i âlâ?” dizesiyle tasvir ediyor Hz Muhammed'in hadisine mazhar olan bu şehri Yahya Kemal: “Sana bir tepeden baktım aziz İstanbul!” diyerek bir âşığın gözleriyle seyrediyor Orhan Veli ise: “İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı” Şiiriyle bu cennet mekâna hayranlığını dile getiriyor Attila İlhan: “Sayende sayeban olduk İstanbul şehri” dizesiyle başlayan şiirini yazıyor İstanbul'u görüp de bu şehri şiirlerinde övmeyen bir şair var mıdır acaba? Abdurrahman Tümer de “Can g/özüm gibisin İstanbul” diyerek doğup büyüdüğü, caddelerinde gezip suyunu içtiği ve en önemlisi Avrupa Kültür Başkenti oluşuna tanıklık ettiği yedi tepeli şehri anlatıyor bu kitabında Yazar Hakkında; İlk şiir ve makalelerini lise yıllarında; okul gazetesi ve “Türk Yolu“ adlı yerel bir gazetede yayımladı Sonraki yıllarda çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazdı

Türkiye çapında düzenlenen çeşitli şiir etkinliklerinde başarı belgeleriyle onurlandırıldı Ayrıca Hollanda Amsterdam'da düzenlenen “Altın Şiir Yarışması”nda şiirleri seçilerek “Altın Şiirler Antolojisi” adlı kitapta yer almıştır Birçok şiiri de radyolardan okunmuş ve okunmaktadır Tümer, bazı televizyon kanallarının daveti üzerine çeşitli konularda eğitici ve edebî tartışma programlarına davetli olarak katıldı Abdurrahman Tümer' in yayınlanmış üç şiir kitabı bulunmaktadır Bunlardan ilki “Millî Duygu” adlı kitap olup Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere tavsiye edilmiştir İkincisi “Gönül Bahçesinden İman Gülleri” adlı kitaptır Üçüncüsü ise Çanakkale Savaşını anlatan “Her Anı Bir Destan Çanakkale” adlı şiir kitabıdır

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com