Şeytan Geçti - Aslı Tohumcu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeytan Geçti - Aslı Tohumcu



Şeytan Geçti - Aslı Tohumcu






Kitabın künyesi


Şeytan Geçti

Aslı Tohumcu

İthaki Yayınları / Edebiyat / Hikaye Dizisi

Türkçe

103 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm

ISBN : 9786053750154

2010

Editör : Ahmet Öz


Kitap hakkında


8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Armağan


Kendi çağının tiryakisi olan yazar daha ötesini yani geleceği bugünün içinde saklı geleceği rahatlıkla kurgulayabilir der Canetti


"Kendi çağının tiryakisi" olmak kişinin başkalarının çağdaşlarının deneyimlerini içselleştirmeye çalışması mıdır? Ya da benliğinin sınırlarını başkalarını da tümüyle kapsayabilecek biçimde genişletebilmesi mi? İnsan gerçekten benliğinin sınırlarını nereye kadar genişletebilir? Bedeninin sınırlarına dek mi? Böyleyse şayet kurulması ya da yıkılması gereken ilk şey bedene dair bilgi ve söylemlerimiz olmalı Kişi kendinde tüm insanlığı ve başkalarını ancak böyle kavrayabilir temsil edebilir belki de Ve has sanat işte bundan ibarettir Aslı Tohumcu bana göre bunu yapabilen ender yazarlarımızdan biri!


Bazı kitaplar bize içinde yaşadığımız bu dünyanın ne menem bir cehennem olduğunu hatırlatır sarsar bizi Tıpkı 1984'te Cesur Yeni Dünya'da olduğu gibi Bazılarıysa korunaklı bir biçimde yaşadığımız ve dört başı mamur sandığımız bu dünyaya "cehennemi" taşırlar; süslenmiş kılık değiştirmiş estetize edilmiş insan gerçekliğinin üzerindeki perdeyi sıyırıverirler bir anda


Aslı Tohumcu'nun Şeytan Geçti'de yaptığı gibi

-Ahmet Öz-

(Tanıtım Bülteninden)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.