|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
marşı, milli, türkiye, türkiyenin, ulusal |
![]() |
Türkiye Milli Marşı - Türkiye'nin Ulusal Marşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye Milli Marşı - Türkiye'nin Ulusal MarşıTürkiye Milli Marşı Sözleri Türkiye Ulusal Marşı Türkiye Cumhuriyetinin Milli Marşı Türkiye İstiklal Marşı Türk Milli Marşı Sözleri Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ![]() O benim milletimin yildizidir, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Catma, kurban olayim, çehreni ey nazli hilal! Kahraman irkima bir gül! Ne bu siddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helal ![]() ![]() ![]() Hakkidir, hakk'a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yasadim, hür yasarim ![]() Hangi çilgin bana zincir vuracakmis? Sasarim! Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner, asarim ![]() Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim ![]() Garbin afakini sarmissa çelik zirhli duvar, Benim iman dolu gögsüm gibi serhaddim var ![]() Ulusun, korkma! Nasil böyle bir imani bogar, Medeniyet!' dedigin tek disi kalmis canavar? Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma, sakin ![]() Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin ![]() Dogacaktir sana va'dettigi günler hakk'in ![]() ![]() ![]() Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin ![]() Bastigin yerleri 'toprak!' diyerekg geçme,tani: Düsün altinda binlerce kefensiz yatani ![]() Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir, atani: Verme, dünyalari alsan da, bu cennet vatani ![]() Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda? Suheda fiskiracak topragi siksan, suheda! Cani, canani, bütün varimi alsin da hüda, Etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda ![]() Ruhumun senden, ilahi, sudur ancak emeli: Degmesin mabedimin gögsüne namahrem eli ![]() Bu ezanlar-ki sahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() O zaman vecd ile bin secde eder -varsa-tasim , Her cerihamdan, ilahi, bosanip kanli yasim, Fiskirir ruh-i mücerred gibi yerden na'sim; O zaman yükselerek arsa deger belki basim ![]() Dalgalan sen de safaklar gibi ey sanli hilal! Olsun artik dökülen kanlarimin hepsi helal ![]() Ebediyen sana yok, irkima yok izmihal: Hakkidir, hür yasamis, bayragimin hürriyet; Hakkidir, hakk'a tapan, milletimin istiklal! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|