|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kazakistan, kazakistanın, yemekleri, yöresel |
![]() |
Kazakistan Yemekleri - Kazakistan'ın Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazakistan Yemekleri - Kazakistan'ın Yöresel YemekleriKazakistan Yemekleri - Kazakistan Yöresel Yemekleri - Kazak Yemekleri Kazakistan Yemekleri Kazak Mantısı (6 kişilik) ![]() Bu yemek için özel tencere gerekir, beş katlı ![]() En alt tencere haricinde diğer üst tencereler elek gibi altları deliktir ![]() Kazak mantısı buharda yapılır ![]() En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir ![]() Malzemeler: 1 kg yağlı kıyma, 3 havuç, 3 soğan, 4-5 yeşil biber, Bir avuç maydanoz ![]() Tuz ve biber istenilirse koyulur ![]() Hamur mazemeleri: 750 gr un, bir tatli kaşığı tuz, alabilecek kadar ılık su (normal hamur için) ![]() Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip ortasına bir dolu yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup hamur zarf halinde kapatılır ![]() Sonra delikli tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır ![]() Sonra servis yapılır ![]() Sorpa ![]() Kazakistan Yemekleri Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir ![]() Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır ![]() Etler kemikleri ile kaynatılır ![]() Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üstüne gelen köprükleri alınır ![]() Sorpa az tuz ile karıstırılarak içilirse, çok lezzetlidir ![]() Lağman ![]() Kazakistan Yemekleri Hamur için malzemeler: 1 kg un, 2 yumurta, 2 çay kaşığı tuz, yarım bardak su ![]() Et suyu malzemeleri: 500 gr et, 300 gr kuyruk yagi, 300 gr lahana, 3-4 sogan, 3-4 patates, 1-2 havuç, 3-4 domates, 3-4 parça sarımsak, tuz ve biber tat vermek için ![]() Hamuru tel haline getirilir ![]() Bunlar tuzlu kaynar suyunda kaynatılır ![]() Sonra soğuk suda durulanır ![]() Et suyunu yapmak için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir, havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir ![]() Soğan yüzük halinde kesilir, domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır ![]() Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonra üstüne et koyulur ve suyu çekene kadar pişirlir ![]() Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur ![]() Bu malzemelerle yarı piştikten sonra su koyulur, tuz, biber ve lahana koyulur ve bunların hepsi yavaş yavaş pişirilir ![]() Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üstüne koyulur ![]() Lağman büyük bir tabakta servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|