|  | Tutunamayanlar (Roman) Kaynak |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tutunamayanlar (Roman) KaynakKaynak Yıldız Ecevit (2005)  "Ben buradayım    "  İletişim Yayınları  ISBN 975-05-0321-X  Jale Parla (2000)  Don Kişot'tan Günümüze Roman  İletişim Yayınları  ISBN 975-470-796-0  Oğuz Atay, Tutunamayanlar'da kahramanı Turgut Özben'in Charles Dickens'ın Büyük Umutlar'ındaki sevimsiz "öteki ben"i Olric'ten ve Hamlet'i gençliğinde omuzlarında gezdirmiş soytarı Yorick'ten ödünç aldığı gölge benliği Olric ile konuşurken şöyle diyor: "Ben anlatmak, filan falan demek istemiyorum  Sonum geldi Olric   Kendime yeni bir önsöz yazmak istiyorum  Yeni bir dil yaratmak istiyorum  Beni kendime anlatacak bir dil  Çok denediler, efendimiz  Allah'tan ne denediklerini bilmiyorum, Olric  Hiçbir geleneğin mirasçısı değilim  Olmaz diyorlar  İsyan ediyorum  Az gelişmiş bir ülkenin fakir bir kültür mirası olurmuş  Bu mirası reddediyorum Olric  Ben Karagöz filan değilim  Herkes birikmiş bizi seyrediyor  Dağılın! Kukla oynatmıyoruz burada  Acı çekiyoruz  Kapı kapı dolaşıp dileniyoruz  Son kapıya geldik  İnsaf sahiplerine sesleniyoruz  Ey insaf sahipleri! Ben ve Olric sizleri sarsmaya geldik  Dünya tarihinde eşi görülmemiş bir duygululukla ve kendini beğenmişçesine ve sankibizdenöncebirşeysöylenmemişçesinegillerd  en olmaktan korkmadan kapınızı yumrukluyoruz  Dilenciler krallığının en küstah soylusu olarak kişiliğimizi burnunuza dayıyoruz  Dinden imandan çıktık  Deli dervişler gibi saldırıyoruz  Açın kapıyı! Biz geldik! Korkudan dudağınız uçuklamasın  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |