Öğretim Yönetim Sistemleri

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğretim Yönetim Sistemleri




Uzaktan veya harmanlanmış eğitimde öğrencilerin ders seçimi ve derse kaydı, içeriklerin sunumu, ölçme ve değerlendirme, kullanıcı bilgilerinin izlenmesine olanak sağlayan yönetim yazılımlarına Öğretim Yönetim Sistemi denir Öğrenme için farklı seçenekler sunan ve bu deneyimleri yöneten yazılımlar, Öğretim ve Öğrenme süreçlerinin yönetimini sağlayan sistemler, Öğretim amaciyla bilgiye erişim, bilgiyi paylaşim ve iletişim sürecini yöneten platformlar olarak tanimlanabilir Öğretim Yönetim Sistemleri(ÖYS) kavramı, teknolojinin eğitim-öğretim alanında söz sahibi olmasıyla hayatımızdaki yerini almıştır Web teknolojilerinden en iyi şekilde faydalanmak için günümüzde birçok üniversite (ODTÜ, Başkent Ünivesitesi, MIT ) Öğretim Yönetim Sistemlerini kullanmaktadırlar ÖYSler sadece eğitim-öğretim kurunmlarında değil, aynı zamanda endüstride de kullanılmaktadır Kurum içi eğitim sistemlerinde personel eğitilmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesi için ÖYSden faydalanılmaktadır ÖYSde kullanılan yazılımlar genellikle açık kodlu ücretsiz olduğu gibi ticari yazılımlar da mevcuttur

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.