![]() |
Erzurum Yöresel Yemekleri - Erzurumun Yöresel Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresel Yemekleri - Erzurumun Yöresel Yemek KültürüErzurumun Yöresel Yemekleri, Erzurumun Yemekleri, Erzurumun Meşhur Yemekleri, Su Böreği : Anadolunun muhtelif yerlerinde pişirilen bu böreği Erzurum'da yufkası ince ve kalınlığı az olarak yapılır ![]() Civil Peynir ve Maydanoz konulur ![]() daha sonra soğuk su ile yıkanarak tepsiye serilir ve her yufkanın arasına erimiş tereyağı serpilir ![]() Ekşili Dolma : Üzüm yapraklarına karışımlı et sarılan bu dolmanın etine biraz Ekşi Pestil katılarak doldurulur ![]() ![]() Kesme Çorbası : Evde hazırlanan hamurdan hazırlanan yufkalar erişte biçiminde kesilir ![]() ![]() Ayran AŞı : Bazı yörelerde Yayla Çorbası denen bu bu Çorbaya Erzurum'da Ayran AŞı denilir ![]() ![]() denler haşlanır ![]() ![]() denlerle karıştırılarak orta ateşte olmak üzere ocağa konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiriş : ilkbaharda dağlarda yetişen yabani bir bitkidir ![]() yerine kullanılır ![]() ![]() parça et veya kavurma etle pişirilebilir ![]() Çeç Pancarı : yörede Pancarın yeşil saplarına çeç adı verilir ![]() ![]() ![]() Çortuti Pancarı : Bu yemek için gerek turşuya vurulmuş şalgam gerekse taze şalgam kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Şalgam Dolması : Şalgam, yaprak halinde dilimlenir ve arasına etten hazırlanmış dolmalık karışım konarak pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Çaşır : Çiriş gibi dağlarda yetişen yabani bir bitkidir ![]() ![]() Yumurta Pilavı : Yumurta pilavının hamuru hazırlanırken içine yumurta katılır ![]() ![]() Kadayıf Dolması : Kadayıfın içerisine dövülmüş ceviz içi konularak dolma gibi sarılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|