![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi TürküleriErzurum Yöresi Türküleri-Erzurum Türküleri ![]() ![]() Yemen Türküsü Mızıka çalındı, düğün mü sandın Al beyaz bayrağı gelin mi sandın Yemen'e gideni gelir mi sandın Dön gel ağam, dön gel dayanamiram Uyku, gaflet basmış, uyanamiram Ağam öldüğüne inanamiram Ağamı yolladım Yemen eline Çjfte tabancalar takmış beline Ayrılmak olur mu taze geline Akşam olur mumlar yanar karşımda Bu ayrılık cümle âlem başında Gündüz hayalimde, gece düşümde Koyun gelir, kuzusunun adı yok Sıralanmış küleklerin südü yok Ağamsız da bu yerlerin tadı yok Sarıgelin Türküsü Erzurum çarşı Pazar, Leylim aman aman, Leylim aman aman, Leylim aman aman sarı gelin İçinde bir kız gezer, Hop ninen ölsün sarı gelin aman, Sarı gelin aman suna yarim Palandöken yüce dağ, Leylim aman aman, Leylim aman aman, Leylim aman aman sarı gelin Altı mor sümbüllü bağ, Hop ninen ölsün sarı gelin aman, sarı gelin aman Seni vermem ellere, Leylim aman aman ![]() Niceki bu canım sağ, Hop ninen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman ![]() ![]() Kevenk Yolu Türküsü Kevengin yollarında, Çimeydim göllerinde, ilik düğme olaydım, O yarin kollarında Kız yandan yandan yandan Severim seni candan Kevenk yolu bu mudur Testi dolu su mudur Gittin ki tez gelesin Tez gelişin bu mudur Kız yandan yandan yandan Severim seni candan ![]() Kömür Gözlüm Türküsü Kömür gözlüm ne gezersin bu bağda Bu bağ bizim güzellerin bağıdır Aklan uyup yuva yapma bu bağda Felek vurur yurdun, yuvan dağılır Kömür gözlüm bu yerlerden gidersem Hoşça geçin yârân ile eşinen Gurbet elde kem haberin alırsam Döğünürüm kara bağrım taşınan Humakuşu Yavri, yavri huma kuşu yükseklerde seslenir Ağa yâr goynunda bir çift suna beslenir Yavri yavri sen ağlama kirpiklerin ıslanır Ağam ben ağlim ki deli gönül Uslanır Yavri yavri sen bağ ol ki ben bahçende gül olim Ağam layıkımdır yanim yanim kül olim Yavri yavri sen efendim ben gapında gul olim |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|