|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
annelerimizin, belirliyor, sesimizi, tavrı |
![]() |
İç Sesimizi Annelerimizin Tavrı Belirliyor! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Sesimizi Annelerimizin Tavrı Belirliyor!Kişinin kendi kendine yaptığı olumsuz iç konuşmalar nedeniyle özgüveninin düşmesi ve kendini gerçekleştirmesinin engellenmesi olarak tanımlanan “Self Sabotaj”, daha çok çocukluk döneminde öğrenilen hatalı düşüncelerden kaynaklanıyor ![]() International Hospital''dan Psikolog Dr ![]() ![]() Psikolog Dr ![]() - Diğerlerinden farklıyım, onlar daha akıllı ![]() - Ben zaten her zaman geriden giderim ![]() - Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim) ![]() - En iyisi olmalıyım ![]() - Keşke daha zeki bir kadın olsaydım ![]() - Herkes benden daha çok çalışıyor ![]() - Ben beceriksizin tekiyim ![]() - Hafızam pek iyi değildir ![]() - İsimleri aklımda tutamam ![]() - Benden bir şey olmaz ![]() - Çok sinirliyim, dengesizim, dağınığım ![]() - Korkağın tekiyim ![]() İç Sesimizin Tonunu Annemizin Tavrı Belirliyor Çocuklar konuşmaya ilk başladıklarında yapacaklarını tek tek ifade ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukken anneniz izin vermemesine rağmen bardaktan su içmeyi istediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anneniz olaya daha sakin de yaklaşabilir ![]() ![]() 40 Kere Söyleyince Oluyor! İç konuşmaların öğrenilmesi zamanla olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolog Yeşilyurt, kendi içimizde gerçekleşen bu olumsuz iç konuşmaları değiştirmenin mümkün olduğunu, dünyadaki pek çok uzmanın bu görüşü paylaştığını söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi kendinizi sabote etmekten kurtulmak için şu soruların yanıtlarını arayabilirsiniz: - Bu düşünce için ne gibi kanıtlarım var? - Bu durum için başka bir bakış açısı olabilir mi? - Kendinize gerçekçi olmayan standartlar mı belirliyorsunuz? - Sorunlarla baş edebilme yeteneğinizi mi küçümsüyorsunuz? |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|