![]() |
Bakım Talimatları - Semboller - Kurallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakım Talimatları - Semboller - KurallarBakım Talimatları - Semboller - Kurallar Tekstil ürünlerinin üzerindeki teknik etiketlerin dikkate alınmamasının, bu ürünlerin ekonomik ömrünün kısalmasına, dolayısıyla ekonomik kayba neden olmaktadır Tekstil ürünleri için yapılan harcama ailelerin giderleri arasında önemli yer tutmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Giysilerin üzerlerindeki teknik etiketlerin dikkate alınmamasından yalnızca aileler zarar görmekle kalmamakta, satın alındıktan kısa süre sonra kullanılamaz hale gelen, başka amaçlar için kullanılan ya da çöpe atılan giysiler nedeniyle ülke ekonomisi de kayba uğramaktadır ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bakım Talimatları - Semboller - Kurallar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakım Talimatları - Semboller - KurallarNormal Yıkama Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Ilık ya da soğuk su ve düşük devirde sıkma Azaltılmış mekanik hareket Giderek azalan sıcaklıkta çalkalama (soğutmalı) Santrifüjleme hafifletilmiş Hassas / Narin yıkama (Az çalkalama ve kısa süreli sıkma) Çok azaltılmış mekanik hareket Çalkalama normal Santrifüj normal Elle sıkılmaz Su, sabun ya da deterjan kullanılarak elde yıkama Sadece elde yıkanır Makinede yıkanmaz En yüksek sıcaklık 40°C Dikkatle muamele edilir Su Sıcaklığı 30C ya da 65F-85F'ı geçmemeli (Soğuk) Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Su Sıcaklığı 40C ya da 105F (Ilık) Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Su Sıcaklığı 50C ya da 120F (Sıcak) Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Su Sıcaklığı 60C ya da 140F (Sıcak) Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Su Sıcaklığı 70C ya da 160F (Sıcak) Mekanik hareket normal Çalkalama normal Santrifüj normal Uyarı: Sıkmayınız Uyarı: Yıkanmaz Islak durumda iken dikkatle muamele edilir |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|