Hangi Yiyecek Nasıl Saklanır |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Yiyecek Nasıl SaklanırHangi Yiyecek Nasıl Saklanmalı,dondurucuda saklanabilen sebzeler,yiyecekler nasıl saklanır,sebzeler buzdolabında nasıl saklanmalı, besinler nasıl saklanır, Hangi Yiyecek Nasıl Saklanır Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı Uzun süre saklanan bu tür gıdalar buzluktan çıkarıldıktan sonra buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra yenilmeli Yumurtaları kırılma ve bozulmaya karşı korumak için karton kutuda buzdolabında saklayın Yumurtaları yıkamayın, sudan geçirmeyin kabukları koruyan minerak dokunun kaybolmasıne ve bakterilerin yumurtanın içine girmesine neden olabilirsiniz Yumurtalar satın aldıktan 3 veya 5 hafta arasında saklanabilir Son kullanma tarihine bakarak aldığınız yumurtaları güvenle yiyebilirsiniz Süt, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri buzdolabında saklanmalıdır Bunları saklamadan önce yıkamayın, ıslaklık mikrobik üremeye neden olur Avakado, armut, muz ve domates gibi ürünler buzdolabında saklanabilir ama en iyisi oda sıcaklığında saklamak Bunun yanı sıra buzdolabında saklamanız önerilen diğer ürünler; patlıcan, soğan, sarımsak, patates ve diğer kök bitkilerHangi Yiyecek Nasıl Saklanır Salatalara dikkat! Mayonezli salatalar, vakit kaybetmeden buzdolabının buzlu olan kısımda alt bölümünde saklanarak bakteri üretimi engellenmeli Bu tür yiyecekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında bırakmayın Eğer oda sıcaklığında daha uzun süre bulundurmak istiyorsanız etrafını buzla doldurun ve buzu bittikçe yenileyin Yiyecekleri uygun pişirme Her yiyecek mikroorganizmaların diğer noktalara rahat erişimi sağlayacak özel iç ısıya sahiptir Bu nedenle farklı ısılarda pişerler Bu nedenle bir yiyecek termometresi almayı düşünebilirsiniz Pişirmede güvenli olduğu söylenen uluslararası minimum pişirme sıcaklık dereceleri şöyle Kümes hayvanları: 73 °C Kırmızı et: 71 °C Biftek ve kıyma: 62,7 °C Rosto: 62,7 °C Balık: 62,7 °C Yumurta: 71 °C Çapraz bulaştırmalardan uzak durun Evlerimiz mikroorganizmaların gelişimi için ideal yerlerden biridir Çapraz bulaştırmada ellerimizle bir objedeki bakteriyi diğer bir objeye taşırız Bu nedenle yemekleri hazırlamadan önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun Pişirilmiş ve pişirilmemiş yiyeceklerin tabaklarını ayırın Örneğin tahta üzerinde domates kestikten sonra yıkamadan tavuk göğsünü de burada keserseniz burada çapraz bulaştırma riski söz konusu olabilir Ayrıca, sebzeleri elledikten sonra patates doğramaya başlamayın Ellerinizi yıkadıktan sonra hazırlamaya devam edin Et, sebze gibi yiyecekleri hazırladıktan sonra kullandığınız tüm mutfak araçlarını sabunlayın Yemek hazırlamadan önce veya sofraya oturmadan önce ellerinizi sık sık yıkamayı alışkanlık edininHangi Yiyecek Nasıl Saklanır Kalan yemekleri uygun şekilde saklayın Kalan yemekler normal havalarda iki saat, aşırı sıcaklarda bir saat içinde buzdolabına ceya derin dondurucuya konulmalı Diğer taraftan film izlemeye giderken artık yemeklerinizi arabada bırakmayın, eve gelin ve dolabınıza koyunKalan yemekleri buzdolabında ne kadar saklayabilirsini? 4 gün kadar saklayabilirsiniz ancak tadı ve besleyici özelliği giderek azalır Kalan yiyecekleri dolapta tutabileceğiniz süreler; Deniz ürünleri ve yumurta; En fazla 2 gün Pişmiş et veya kümes hayvanları: En fazla 3-4 gün Kalmış pizza: En fazla 3-4 gün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|