Çiçekleriniz İçin Pratik Bilgiler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiçekleriniz İçin Pratik Bilgiler



Evinizde bahar havası estiren, izledikçe içinize pozitif duygular aşılayan çiçeklerinizin bakımı için pratik bilgiler

Çiçeklerin beslenmesi için iyi bir gübredir


Tatilden döndükten sonra çiçeklerinizi hemen bol suyla sulamayın Aniden yüksek miktarda sulamak çiçeklerinizin solmasına neden olabilir En ideali 3 saatte 1 kez az miktarda su vermektir


Yaprakları tozlanan çiçeklerinizi temizlemek için temiz bir bezi oda ısısında suya batırarak kullanabilirsiniz


Lale gibi soğan tohumlu çiçekleri zararlı böceklerden korumak istiyorsanız saksıya ekmeden önce etrafına un serpin


Menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız toprağına yumurta kabukları ekleyin Yumurta kabuğunun içinde besleyici maddeler sayesinde menekşeleriniz canlanacaktır


Vazo çiçeklerinin canlılığını korumak için her gün suyunu değiştirmeye özen gösterin


Gülleriniz solarsa önce ılık suya sonra da soğuk suya batırıp çıkarın Şok etkisiyle canlanacaktır


Kaktüsler soğuk havayı sevmez Bu yüzden mümkün olduğunda oda sıcaklığında muhafaza etmeye çalışın


Çiçeklerinizi zararlı böceklerden korumak için toprağına sigara külü serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.