Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, dair, değişiklik, eğitimöğretim, hemşirelik, lisans, sınav, yapılmasına, üniversitesi, yüksekokulu, yönetmeliğinde, yönetmelik

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 29-01-2007

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 29-01-2007

Atatürk Üniversitesinden: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU LİSANS EÐİTİM-ÖÐRETİM VE SINAV YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 :31/7/2002 tarihli ve 24832 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (o) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

o) Tek Ders Sınavı: Mezuniyetleri için sınav koşulunu yerine getirmiş, ancak tek dersten (F) alarak başarısız olmuş öğrenciye; bir defaya mahsus olmak üzere, tek derse kaldığı sınav dönemi sonunda kullanılmak üzere verilen sınav hakkıdır

MADDE 2 : Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

MADDE 12 : Öğrenciler, her yarıyıl başında ders kaydı yaptırmak zorundadır Bir öğrencinin haftalık alabileceği derslerin kredisi 25 saati geçemez Bu kredi sınırı, tekrar dersi olan veya AGNO'su 250'nin altında olan öğrencilere üst yarıyıllardan ders alma hakkı vermez Kredi hesabı, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesine göre yapılır ve ortak zorunlu dersler ile mezuniyet için gerekli toplam krediden sayılmayan dersler kredi hesabına alınmaz Öğrenciler, öncelikle başarısız oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadır Öğrenci, kaldığı ders veya derslerin ön şart durumunda olduğu ön şartlı ders veya dersleri alamaz

Tekrar

dersi olmayan ve ağırlıklı genel not ortalaması en az 250 olan ara sınıf öğrencileri, ön şartlı olmayan üst yarıyıl programlarına ait derslerden en çok iki ders alır Başarılı sayılabilmeleri için gerekli olan bu şartları

yerine getiren öğrenciler, kayıt yaptırdığı dönemin ders programındaki toplam kredisini üst yarıyıldan tamamladıktan sonra, ilave olarak ön şartlı olmayan üst yarıyıl programlarına ait derslerden en çok ikisini alır Ortak zorunlu dersler hariç bu şekilde alınan derslerin kredi toplamı, yüksekokul yönetim kurulu tarafından belirlenir

AGNO'sunu yükseltmek isteyen öğrenci, alt yarıyıllardan başarılı ve koşullu başarılı olduğu derslerden en çok ikisini tekrar alır AGNO hesabında tekrarlanan dersler için öğrencinin aldığı en son not geçerlidir

Öğrenciler ders kayıtlarını takip eden ilk iki hafta içerisinde almış oldukları dersleri, danışman nezaretinde bırakırlar Bırakılan dersin yerine,

geçen sürenin devamsızlıktan sayılması şartıyla, yeni dersler alınabilir İlk iki hafta içinde bırakılmayan seçmeli dersler, zorunlu ders gibi işlem görür Ancak, öğrencinin başarısız olduğu seçmeli dersin

müteakip dönemde açılmaması halinde başka bir ders seçilir''

MADDE 3 : Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

c) Tek Ders Sınavı: Mezuniyetleri için sınav koşulunu yerine getirmiş, ancak tek dersten (F) alarak başarısız olmuş öğrenciler; dilekçe ile başvurmaları halinde, Müdürlük kararı ile bu

dersin tek ders sınavına, tek derse kaldığı anlaşılan sınav dönemi sonunda Müdürlükçe belirlenen tarihte

girerler Tek ders sınavı hakkını her öğrenci bir kez kullanır Tek ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, yarıyıl içi etkinliklerinden alınan puanlar dikkate alınmadan sadece tek ders sınavında aldığı puana göre belirlenir Tek ders sınavında (F) notu alarak başarısız olan öğrenciler, devam şartı aranmadan bu dersin sınavına her sınav döneminde girebilir''

MADDE 4 : Bu Yönetmelik, 2006-2007 eğitim öğretim yılı başından geçerli olmak

üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 5 : Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Üniversitesi Rektörü yürütür

Resmi Gazete Sayı : 26418

Resmi Gazete Tarih : 29-01-2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com