İbn-İ Sina’Dan Kayısı Tasviri

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İbn-İ Sina’Dan Kayısı Tasviri





Bu üç gıda boğaz ağrısına, soğuk algınlığına ve yüksek ateşe iyi geliyor





Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’

Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri�

Dr Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı

Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, muz ise boğaza iyi geliyor Kilo yapıcı besin olarak bilinen nişasta ise soğuk algınlığına birebir

İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz Kayısı yendiği zaman üzerine biraz mastaki çiğnenmelidir ve 1 dirhem anason veya 2 dirhem anason çiğnenmelidir Yahut ekşi şarap veya üzüm şarabı veya bal şarabından biri içilmelidir

iÇERiĞiİ

kinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir

HUMMALAR

Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir

BESLENME ORGANLARI

Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez Kayısı yendikten sonra, anason alınmalı ve sakız çiğnenmeli, üzüm suyu veya ayva şurubu içilmelidir

NİŞASTA YARALARI TEDAVİ EDİYOR

YARARLARI: Onda güçlendirici ve yumuşatıcı Yararları vardır 1 cüz nişastanın üç katı su ile pişirilmesi gerekir

GÜZELLİK: Zafiranla cilt dökülenleri (kelef) üzerine uygulanırsa, onları yok eder

YARALAR: Yaraları tedavi eder, iyileştirir

GÖRME:Gözde akıntı olmasını engeller

SOLUNUM: Göğsü yumuşatır ve yudum yudum içilirse, nezlenin göğse inmesini engeller

BESLENME:Nişasta tek başına (ve mercimekle (ades) birlikte) tutucu mizaçtadır Safranın vereceği sıkıntıyı engeller

MUZ BOĞAZI YUMUŞATIYOR

Bilinen bir meyvedir Uzun ve parçalı yaprakları vardır Onun yaprakları marzuvan yapraklarına benzer Sadece sıcak bölgelerde yetişir; başka yerlerde yetişmez

YARARLARI

Besleyicidir, ancak çok fazla besleyici değildir; yumuşatıcıdır Yendikten sonra tıkanma yapar Safravi ve balgami yapıyı artırır

SOLUNUM

Göğüs ve boğazı yumuşatır

BESLENME ORGANLARI

Çok fazla yendiğinde, cidden midede ağırlık yapar Sıcak yapıda olanlar muz yedikten sonra üzerine sekincebin veya soğuk bal yemelidirler

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Meniyi artırır; böbrek için uygundur ve idrar söktürür



(Bugün)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.