![]() |
Türkiye'de Yapay Kalpli Hasta Sayısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye'de Yapay Kalpli Hasta SayısıEge Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Yapay kalp konusunda 5 yıl önce proje hazırladıklarını anlatan Prof ![]() ![]() ![]() Özbaran, Türkiye'de yapay kalpli 12 hasta bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: ''8 yaşından 70 yaşına kadar yapay kalpli hastalarımız var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -''17 AY CİHAZI TAŞIYIP NAKİL YAPILAN HASTA VAR''- Prof ![]() ![]() ![]() Yapay kalpli hastaların davranışlarında, öncekine göre bir değişiklik olmadığını belirten Özbaran, şöyle konuştu: ''Günlük yaşamlarını devam ettirebiliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -YAPAY KALPLİ HASTALAR- Toplantıda, Doç ![]() ![]() ![]() Daha sonra, basın mensuplarının 9 hastayla röportaj yapmaları ve görüntü almalarına izin verildi ![]() Yapay kalp cihazıyla hayata tutunmaya çalışan 10 yaşındaki Şanlıurfalı Mehmet Ali Yeşiltepe, basın mensuplarının ilgisi karşısında şaşırdı ![]() ![]() Dört yıldan bu yana kalp hastası olan ve üç aydır cihaz kullanan Mehmet Hayri Bingöl (43) ise aynı rahatsızlık nedeniyle yapay kalp kullanan 22 yaşındaki oğlunu bir süre önce kaybettiğini söyledi ![]() Türkiye'nin ilk yapay kalp kullanan hastası Bekir Bozkurt da (59) uzun bir süre bekledikten sonra organ nakli yapıldığını dile getirerek, kendisini hayata bağlayan Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi'ndeki doktorlara teşekkür etti ![]() Toplantı sonrasında otomobil kullanan yapay kalpli İbrahim Aslangül (47), ''Daha önce ölüm döşeğindeydim, hiç bir iş yapamıyordum ![]() ![]() ![]() Hastalar, EÜ Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi ![]() AA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|