Dünyanın En Sağlıklı Yiyecekleri |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın En Sağlıklı YiyecekleriKabuklu kuru yemişler, yaban mersini, işlenmemiş süt, açık mezrada kesilen et gibi işlenmemiş yiyeceklerin her zaman sağlıklı olduğu biliniyor Bitkisel özler, enzimler, vitaminler, mineraller, antioksidanlar, antiinflamatuar ve sağlıklı yağlar içeren bu yiyecekler, sizi sağlıklı ve zinde tutar 12 YİYECEK Forbes dergisi, sağlık sayfalarında dünyanın en sağlıklı 12 yiyeceğini açıkladı İşte Amerikalı ünlü beslenme uzmanı Jonny Bowden'ın kitabından derlenen dünyanın en sağlıklı gıdaları: Soğan - sarımsak: Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı korur Kalp hastalığı riskini yüzde 20 azaltıyor Yaban mersini: Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılıyor Lif bakımından zengindir Fasulye: Kiloyu dengeleyip, kan şekerini düzenliyor Kolon kanseri ve kalp hastalığından koruyor İçerdiği lifler sayesinde, uzun ve sağlıklı yaşamın bir parçasıdır Somon: En iyi anti-aging gıdası Omega-3 beyni ve kalbi korur Ruh halini dengeler ve kan şekerini düzenler Süt: Vitamin, mineral ve yararlı bakteriler bakımından zengin olan süt, kanserle savaşan CLA asidini de içerir Fındık- fıstık: Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor Her gün için 25 gramlık, badem, ceviz, fıstık, fındık yeterli Kırmızı et: İşlemden geçirilmemiş kırmızı et, omega-3 bakımından zengindir Özellikle meralarda yetişen hayvanlardan elde edilen etten, makul miktarda tüketildiğinde kanserden koruyor Protein ve B12 vitamini kaynağı Yumurta: Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir Brokoli: Tüm kanser risklerini azaltır Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir Brokoli, kabak, brüksel lahanası, kara lahana gibi sebzeler,kanser riskini azaltmaya yardımcı olan indol isimli bitki kimyasalları içeriyor Elma: Akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı korur Kemik güçlendiren K vitamini içerir Yemeklerden 30 dakika önce tüketildiğinde iştahı bastırmaya yardımcı olur Nar: Antioksidanlar bakımından zengindir Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller Yeşil çay: Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın değişik formları (siyah, beyaz, yeşil, Çin çayı gibi) anti oksidanlar ve antiinflamatuar içeriyor Yeşil çay gibi bazı türleri ise, kansere karşı etkili olan katesin isimli bitki kimyasalları içeriyor Mesane, kolon, nefes borusu, pankreas, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltıyor Kilo kontrolünü kolaylaştırıyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|