Meşhur Ölümden Önceki Son Sözler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meşhur Ölümden Önceki Son SözlerSezar'ın yeğeni ![]() ![]() Asıl ismi Oktavyanus![]() Ölüm döşeğinde son sözü bir tiyatro terimi oldu:- Oyun bitti ![]() AVGUSTUS (M Ö -M S 14)Meşhur Romalı deha ![]() Suikaste uğradı Hançerle hücum edenlerin arasında kendi evlatlığı Brütüs'ü görünce kendini müdafaadan vaçgeçti, ölümü kabullendi ve ölürken, tarihe malolan şu sözü söyledi:- Sen de mi Brütüs? SEZAR (M Ö 101-44)Meşhur, zalim ve mecnun Romalı İmparator ![]() ![]() Ölürken son sözü:- Dünya bir büyük san'atkar kaybediyor! NERON (57-6) Roma İmparatoru ![]() ![]() Ölürken ayağa kalkar ve son sözlerini söyler:- Bir imparator ölümü ayakta karşılamalıdır ![]() VESPASİANUS (69-7) İngiltere kralı Son sözü:- Ölümüm çok uzun sürdü, umarım beni affedersiniz ![]() CHARLES 2 ![]() (1630-1685) Fransa kralı ![]() ![]() Son sözleri, ölüm döşeğinde, oda uşağının ağlaması üzerine :- Siz benim ölümsüz olduğumu mu sanıyordunuz? 14 LOUİS(1638-1715) İttihatçıların meşhur fedaisi İdama mahkum edilir İdam mangası komutanına eliyle kalbini gösterir ve:- Burayı nişanla, bu kalp kolay kolay durmaz ![]() YAKUP CEMİL Eski çağların meşhur filozofu Doksan yaşında bir gün okuldan çıkarken yanlış bir adım attı ve düştü Eliyle toprağa vurarak:- Geliyorum, geliyorum amma beni niçin bu tarzda çağırıyorsun? ZENON Ünlü İngiliz siyasetçisi ve düşünürü İdama mahkum edildi İdam sehpasına çıkarken cellada son sözleri:- Çıkmama yardım ediniz, inerken nasıl olsa yalnız kalacağım ![]() THOMAS MORE Büyük Fransız edebiyatçısı Son sözleri:- Perdeleri indiriniz, oyun bitiyor ![]() RABELAİS (1794-1553) Son sözü: - Halime üzülüyorum ![]() FONTENELLE (1657-1757) Büyük Türk romancısı Boğazından muzdaripti Kan gelince, son sözü:- İşte bu fena ![]() PEYAMİ SAFA (1899-1961) Dünyanın en ünlü ressamlarından Ölüm döşeğindeyken Kral Birinci François onu ziyarete geldi, doğrulmak istedi, beceremedi, Kral onu tuttu, krala doğru baktı ve son sözlerini söyledi:- Haşmetli hükümdarımın kollarında ölmek benim için şereflerin en büyüğüdür ![]() LEONARDO DA VİNCİ (1452-1519) Büyük Fransız şairi Son sözü:- Kara bir ışık görüyorum ![]() VİCTOR HUGO Büyük Fransız şairi Son sözü:- Allah Kerim ARTHUR RİMBAUD Büyük vatan şairimiz Son sözü:- Biraz dinleneyim ![]() NAMIK KEMAL (1840-1888) Ünlü Makber şiirinin şairi Son sözü:- Artık kurtulmak istiyorum ![]() ABDÜLHAK HAMİD (1851-1937) İslamın büyük peygamberi Son sözü:- Allahümme refikel ala-Beni üstün dostluğuna kavuştur HAZRETİ MUHAMMED (s a v ) |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|