![]() |
Pc Ye Format Atmak Resimli Anlatım..... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pc Ye Format Atmak Resimli Anlatım.....Başlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim ![]() Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun ![]() Not: Bilgisayar açılırken çıkan ekran sizin bilgisayarınızda biraz farklı olabilir ![]() Bu değişkendir ![]() ![]() Sonra Bilgisayarımızın Del F2 F12 vs ![]() menüsüne giriyoruz ![]() ama bu da değişkendir ![]() örneği verdim ordan bakabilirsiniz ![]() takacağımız Windows kurulum cd sinin Boot olmasını sağlamaktır ![]() menüsüne girdiğimiz de çıkan menülerden Boot yazanı bulun İçindeki 1 ![]() olan kısmı cd rom olarak + - tuşları ile değiştirin ![]() re-start başlasın ![]() vs ![]() buluyoruz ![]() ![]() ![]() benim en çok karşılaştığınız budur ![]() boot menüsünü bulup cd rom u 1 ![]() getirip harddiskinizi okumasını 2 ![]() ![]() olan cd rom içindeki cd önyüklemeyi başlatacak ve format başlayacak ![]() Bios örneği anasayfası ve gitmemiz gereken yer kırmızı ile belirtildi ![]() ![]() boot kısmı re-start yapınca önyükleme için bir tuşa basın ![]() ![]() ![]() mesajını göreceksiniz ![]() XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır ![]() Eğer herhangi bir tuşa basmazsanız bir süre sonra sistem harddiskten boot etmeye çalışacaktır ![]() Kurulumdan sonra XP CD-ROM'unu cd sürücüde unutanlar karşılarına tekrar kurulum ekranı gelip şok olmasınlar diye alınmış bir önlem ![]() ![]() ![]() Daha sonra Setup is starting Windows mesajı ve Windows XP Professional Setup yada Windows XP Home Setup ekranı: ![]() ENTER tuşuna basarak devam edersek: Windows XP Licensing Agreement yani yazılım anlaşması geldi ![]() basarak geçelim ![]() Şimdi önemli bir adıma geldik ![]() ![]() ![]() Burası formatın en önemli kısımlarından biridir ![]() Bu bölümde Hdd (harddisk) nizi biçimlendirme ve bölme yapacağız ![]() resimde yapmanız gereken iki seçenek var ya c yi formatlar üzerine kurarsınız varsa d sürücünüzü de yeniden biçimlendiririsiniz!yada biçimlendirmessiniz size kalmış ![]() yada de sürücünüz yoksa c yi silmek ve c-d yapmak için bölümlendirirsiniz ![]() bu menüde eğer menüyü iyi okur sanız zaten kolaydır ![]() amaç bölümü veya bölümleri sıfırlayıp yenilemektir ![]() Eğer disk daha önceden kullanılmışsa veya zaten içinde başka bir işletim sistemi yüklü ise, bu ekranda varolan disk bölümü görünecektir ![]() gibi Unpartitioned space adı altında bölümleme yapılmamış disk alanı görünecektir ![]() Siz duruma göre varolan bölümü(partititon) seçip Enter ile devam edebilir veya Unpartitioned space'i seçip C tuşuna basarak bu alanı bölümleyebilirsiniz ![]() yukarıda gözükmüyor ama bu ekranda varolan bir bölümü silme imkanı da var (bu durumda o bölümün içindeki herşey gider ona göre ![]() ![]() ![]() gerekirse bu bölüme geldiğinizde C varsa D varsa hatta E F bile olabilir ![]() amacı C de Windows sistem dosyaları biriktirilir ![]() korumak ve format C bölümüne atılacağı için bilgilerinizi kaybetmemenizi sağlamak adına ayırma işlemi olur ![]() ![]() üzerine ok tuşu ile gelin D ye basın Enter diyin L diyin bölüm sıfırlanır ![]() sıfırlamak isterseniz D + Enter + L tuşuna basarak sıfırlayın ![]() alanı bölümlemek için C ye basıp harddiskinizin kapasitesine göre bütün diski bölümlendirin ![]() Yada C ye direk Windowsu kurun ![]() bir hdd için 15 i geçmesine gerek yok ![]() bölümlenmemiş alan kısmına tekrar C ye basıp D bölümünü oluşturun değer olarak yazan kısma Enter diyin 7-8 mb bi kısım kalır bu normaldir ![]() ![]() Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor Eğer varolan bir disk bölümünü seçip bu ekrana gelmişseniz tekrar formatlamadan o bölümü kullanma seçeneğinizde olacaktır ![]() bilgiler de korunmuş olur ![]() Bizim ise şimdi iki seçeneğimiz var: FAT veya NTFS ![]() (ntfs tavsiyemdir ![]() şimdi diske format çekiyoruz ![]() Ve dosyalar CD-ROM'dan diske koplayalanıyor: Ve sistem yeniden açılacak ![]() ![]() ![]() Bu adımlarda biz hiçbirşeye elimizi sürmüyoruz, çay, kahve, kakao, salep işte ne varsa ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi ![]() bir versiyonu yüklüyorsanız(muhtemelen English olanı ![]() ![]() düğmesine tıklayarak Türkiye'yi seçmemiz lazım, hem de Details ile Türkçe klavyeyi seçmemiz gerekiyor ![]() İsminizi ve eğer bir kurumda yükleme yapıyorsanız kurum ismini yazın: 25 haneli Product key'i girin (Windows XP CD-ROM üzerinde- kutusunda yazıyor) sonra sırayla resimlere bakın bu kısma görünmesini istediğiniz adı yazın ![]() olmalı imla içermemeli) restart: |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|