?Altın Portakallar Sahiplerini Buldu |
08-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
?Altın Portakallar Sahiplerini Buldu* 42 Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında, ?En İyi Film ödülü ?Türevin, ?En İyi Erkek Oyuncu ödülü Şener Şenin olurken, ?En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Beste Bereket ve Vildan Atasever paylaştı En İyi Yönetmen ödülü ise ?İki Genç Kız adlı filmle Kutluğ Atamanın oldu Yurtdışında olduğu öğrenilen Atamanın ödülü film ekibinden Gülen Gülere yönetmen Nuri Bilge Ceylan tarafından verildi Bu yıl 42ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde yapılan, ?Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında ?En İyi Film ödülü, Ulaş İnaçın yönettiği ?Türev adlı filmin oldu Ödül, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yönetmen Ulaş İnaça verildi EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ ATAMANIN ?En İyi Yönetmen ödülüyse ?İki Genç Kız adlı filmle Kutluğ Atamanın oldu Yurtdışında olduğu öğrenilen Atamanın ödülü film ekibinden Gülen Gülere yönetmen Nuri Bilge Ceylan tarafından verildi En iyi ikinci film anlamına gelen, "Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" de ?İki Genç Kız filminin oldu Ödül, Vali Alaaddin Yüksel tarafından film ekibinden Gülen Gülere verildi BEHLÜL DAL ÖZEL ÖDÜLÜ En iyi üçüncü film anlamına gelen, ?Behlül Dal Özel Ödülü ise ?Korkuyorum Anne adlı filmin oldu Yapımcı Ömer Atay, ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgilden aldı ?EN İYİ ERKEK OYUNCU ŞENER ŞEN Festivalde, ?En İyi Erkek Oyuncu ödülü ?Gönül Yarası adlı filmdeki performansıyla Şener Şenin oldu ŞEN: ÜÇÜNCÜ ÖDÜLÜM İzleyiciler tarafından ayakta alkışlanan Şen, ileri yaşlarda oyunculuğa başladığını belirterek, "Festival bana daha önce iki ödül verdi Bu üçüncü ödülüm" diye konuştu ?EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ PAYLAŞILDI Festivalde, ?En İyi Kadın Oyuncu ödülünüyse iki oyuncu paylaştı Ödülü, Beste Bereket "Türev", Vildan Atasever de ?İki Genç Kız adlı filmdeki adlı filmdeki performansıyla kazandı MATHİLDA MAY AÇIKLADI Bu daldaki ödülü Fransızların dünyaca ünlü oyuncusu Mathilda May Türkçe açıkladı ve ödülü iki oyuncuya verdi Beste Bereket ödülünü gözyaşları içinde alarak, ?İnanılmaz güçlü bir enerji verdiniz diye konuştu EN İYİ YARDIMCI ERKEK VE KADIN OYUNCU Festivalde, ?En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü ?Gönül Yarası adlı filmdeki rolüyle Timuçin Esen, ?En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise ?O Şimdi Mahkum adlı filmdeki rolüyle Fadik Atasoy aldı EN İYİ SANAT YÖNETMENİ ?En İyi Sanat Yönetmeni ise "Korkuyorum Anne" adlı filmle Mehtap Ün Kanıbelli oldu Kanıbellinin ödülünü filmin yönetmeni Reha Erdem, Charlie Chaplinin torunu Kiera Chaplinden aldı EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ?En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü ?İki Genç Kız filmiyle Emre Erkmen kazandı Erkmen, ödülünü jüri üyesi Ferzan Özpetekin elinden aldı EN İYİ SENARYO ?En İyi Senaryo ödülünü ise ?Korkuyorum Anne filmiyle Nilüfer Güngörmüş kazandı Diğer ödüller ve sahipleriyse şöyle oldu: Ses Tasarımı ve Miksaj: Erol Adilce (İki Genç Kız) Kostüm Tasarımı: Ayşe Pirinççioğlu (Korkuyorum Anne) Özel Efekt: Murat Şengül-Ömer Boduroğlu (O Şimdi Mahkum) Makyaj ve Saç: Fatma Kardeş Şengül-Ümit Talip Bulut (O Şimdi Mahkum) Laboratuvar: Fono Film (O Şimdi Mahkum) Kurgu: Nathalie Le Guay (Korkuyorum Anne) Müzik: Taner Çıray (Gönül Yarası) Kaynak: intersinemacom |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|