Diyarbakır'da Ne Yenir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır'da Ne Yenir



DİYARBAKIR

NE YENİR?

Devasa boyutlardaki karpuzu ile tanınan Diyarbakır yemek kültürü açısından da zengindir Cartlak kebabı olarak da bilinen ciger kebabı geleneksel yemekler arasındadır

Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

Patlıcan meftunesi

Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir Daha sonra salça ve pul biber iyice kızartılır Az tuzlu suda doğranmış patlıcanlar bolca yıkanıp tencereye konur Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ilave edilir Bir müddet sonra yemek kaynadıktan sonra, bir miktar süzülmüş sumak suyu ilave edilir Yemek kaynatılır Piştikten sonra ocaktan alınır Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur

Ekşili etli dolma

Hazırlanışı:
Dolma içi: Kuyruk tarafından seçilen yağlı etler küçük küçük doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuz, pul biber, salça, sıvı yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır

Daha sonra haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir Süzülmüş sumak suyu yeteri kadar ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üzerine konur Kaynayıncaya kadar pişirilir Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika kadar açılmaz Daha sonra servis yapılır

İçli köfte

Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır

Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir Köftelik iyice yoğrulur Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır

Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.