|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, güzelöz, hakkında, kayseri, köyü, yeşilhisar |
![]() |
Güzelöz Köyü Hakkında Bilgi Yeşilhisar Kayseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzelöz Köyü Hakkında Bilgi Yeşilhisar Kayserigüzelöz köyü bilgileri - güzelöz köyü resimleri - güzelöz köyü tanıtım Güzelöz, Kayseri ilinin Yeşilhisar ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün Cumhuriyet döneminden önce kullanılan adı (Rumca) Mavrucan'dır ![]() ![]() ![]() Köy eski bir hristiyan yerleşim yeridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde Türk yerleşiminin 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayseri, Niğde ve Nevşehir illeri kavşağında bulunan köy, önceleri İncesu ilçesine, Yeşilhisar ilçe olduktan sonra ise Yeşilhisar' a bağlanmıştır ![]() Kültür Köy halkının eğitim düzeyi oldukça yüksektir ![]() ![]() En tanınmış Yemekleri; kuru fasülye (yerel dilde pahla), sini diye tabir edilen baklava türü ve katmer' dir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kayseri iline 84 Km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 334 2000 379 1997 458 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Memiş Eroğlu 2004 - Mustafa Akkurt 1999 - Mustafa Akkurt 1994 - Mehmet Aktaş 1989 - Mehmet Aktaş 1984 - Mehmet Aktaş Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|