|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aktaş, bilgi, eskişehir, hakkında, köyü, sivrihisar |
![]() |
Aktaş Köyü Hakkında Bilgi Sivrihisar Eskişehir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aktaş Köyü Hakkında Bilgi Sivrihisar EskişehirAktaş Köyü Sivrihisar - Eskişehir - Aktaş Köyü - Sivrihisar - Aktaş Köyü Hakkında Aktaş, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür ![]() Köy Muhtarı: Burhanettin GÜLCAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 222 5448141 Cep Telefonu: 05334170222 Tarihi Köy, adını topraklarındaki beyaz sert taşlardan almaktadır ![]() Kültür Aktaş köyünün en gözde yemekleri arasında şunları sayabiliriz: Tavuk kapama, Yaprak sarması, Bumbar dolması, Biber dolması, Bamya çorbası, İrmik Helvası, Un helvası, Höşmerim, Keşkek,arabaşı ![]() Av hayvanları: Kaz, Ördek, Yaban tavuğu, Keklik, Bıldırcın, Angut, Üveyik, nadiren Toy ve Yaban Güvercini bulunmaktadır ![]() ![]() Anavatanı Sivrihisar olan Akbaş çoban köpekleri de Aktaş köyünde yetiştirilmektedir ![]() Coğrafya Eskişehir iline 98 km, Sivrihisar ilçesine 26 km, Çifteler ilçesine 28 km, Kaymaz beldesine 32 km, Afyon iline 113 km ve Emirdağ ilçesine 38 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 282 2000 282 1997 345 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Burhanettin Gülcan 2004 - Burhanettin Gülcan 1999 - Burhanettin Gülcan 1994 - Erdinç Sarıoğlu 1989 - Erdinç Sarıoğlu 1984 - Erdinç Sarıoğlu Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu binası vardır ancak taşımalı eğitim ile öğrenciler Sivrihisar ilçesinde eğitim görmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|