|
|
Konu Araçları |
ankaranın, geleneksel, nelerdir, tarifleri, yemekleri, yöresel |
Ankaranın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri Nelerdir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankaranın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri NelerdirAnkara Yemekleri Ankaranın Yöresel Yemekleri Ankaranın Geleneksel Yemekleri Ankara'nın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri Ankara Tavası Malzemeler: 400 gr kuzu eti 4 yemek kaşığı tereyağı 15 adet arpacık soğanı 2 küçük havuç 1 su bardağı iç bezelye 1 çay fincanı yoğurt 1 çay bardağı un 3 adet yumurta 1/2 demet maydanoz veya dereotu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bir tencerede etler tereyağında kavrulur Arpacık soğanları, bezelye ve halka halka doğranmış havuçlar ilave edilerek sotelenir Üzerini kapatacak miktarda su eklenir ve kaynamaya bırakılır Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve un ile bir terbiye hazırlanır Etler piştiğinde tuz karabiber ile tatlandırılır ve hazırlanan terbiye yavaş yavaş ilave edilir Maydanoz veya dereotu ile ezeri süslenerek servis edilir Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 15 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu 1 adet soğan 2 adet dolmalık biber 2 adet domates 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı iç bezelye 1 yemek kaşığı tere yağı Kırmızıbiber, karabiber, tuz Hazırlanışı: Havuç ve patates küp küp doğranır Bezelye ile birlikte haşlanır Patlıcan, dolmalık biber ve domatesler küçük küçük doğranır Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur Patlıcan ve dolmalık biberler ilave edilip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edilir 4-5 dakika sonra havuç, patates, bezelye ve domatesler eklenir ve hep birlikte kavurmaya devam edilir Sebzeler biraz kavrulduktan sonra bulgur ve 15 su bardağı kaynamış et veya tavuk suyu ilave edilir Tuz karabiber ve kırmızıbiber ile tatlandırılarak 20 dakika kadar pişirilir 5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|