Laz Böreği (Trabzon) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Böreği (Trabzon)Malzemeler: Kremasının malzemesi: 5 su bardağı süt 2 adet köy yumurtası 1 paket sana yağı 5 kaşık tereyağı 3 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta Bir tutam tuz ve fındık içi Şurubu için gereken malzemeler: 3 su bardağı şeker 25 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Hamurunun malzemeleri: 35 su bardağı un 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı Bir tutam tuz Yapılışı: 35 su bardağı unu, 1 yumurtayı 2 kaşık zeytinyağını harmanlayıp su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp 13 parçaya bölünür 13 Parça diğer parçalardan daha büyük olacak Üstüne bir bez sererek 15 dakika bekletilecek Kremasının yapılışı: 5 su bardağı sütü, 2 yumurtayı 2 kaşık tereyağını 1 su bardağı unu, 1 su bardağı nişastayı tencerede karıştırıp ateşin üzerinde yavaş yavaş karıştırarak kremayı kıvamına getirin, İçine tuzunu ve 3 su bardağı şekeri de koyup iyice karıştırın kaynamaya başlayınca altını söndürüp soğumaya bırakın Dinlenen hamurları tek tek nişastalayıp incecik yufkalar halinde açın, tepsiyi yağlayın, 5 yufkayı açıp aralarına margarin ve tereyağını eritip yufkalara sürün, yağınüstüne fındık içi de serpin 6 hamur diğerlerinden büyük olduğu için tepsiyi taşacak şekilde açın, yağını sürün, fındığını dökün ve kremayı kaşık kaşık tepsinin her tarafına döşeyin Kremanın üstüne fındıkla beraber yağ sürün Diğer 5 yaprağı da aynı şekilde açıp yağlayıp fındıklayın ve 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin Kestikten sonra yağlayın 150-200 derecede pişirin Arzuya göre ballanmış olarak veya pudra şekeri dökerek sade yenebilir (Şurubuda pişen börekte ılık olacak) Afiyet Olsun alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|