Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, mısır, trabzon

Mısır Ekmeği (Trabzon)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Ekmeği (Trabzon)



Malzemeler:

Mısır unu

Sıcak su

Tuz

Yapılışı:


Mısır unu derin bir kap içerisine koyu*larak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş ya*vaş yoğrulur Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir Diğer taraftan pleki ısıtılır Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir (Veya pilitada pişirilir)


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.