Aydın'dan Bolama

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın'dan Bolama



BOLAMA ( AYDIN )


MALZEMELER :

1 kg kuşbaşı dana eti,

1 su bardağı nohut,

Yarım kg arpacık soğanı,

1 çay bardağı sıvı yağ,

Domates salçası,

3-4 diş sarımsak,

Tuz,karabiber,

1 kaşık tereyağı,

Domates,

Biber,

6 Su bardağı pirinç

2 Litre su


HAZIRLANIŞI :


Et,arpacık soğanı,sarımsak,tuz,karabiber,salça,yağ doğranmış domates,biber,akşamdan ıslatılmış nohut,derin bir kap içerisinde karıştırılırÜzerine iki çatal çapraz şekilde konulup,derin büyük bir tepsiye alınırBunu yaparken dış kısımda yemeğin piştiğini kontrol etmek amacı ile,bir parça et ve nohutun dışarıda kalmasına özen gösterilirİçerisine iki litreye yakın su konurTepsinin üzerine de dağılmaması için taş gibi bir ağırlık konurOrta ısıda pişen yemeğin suyu azaldıkça sıcak su ilave edilirNohut ve et yumuşayınca pirinç eklenir ve ateş kısılırPilav piştikten sonra etin üzerindeki ağırlık alınırBir kaşık tereyağı yemeğin üzerine parçalar halinde konulur ve ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılırBu yemek Kuşadası’nda Adak yemeği,Aydın’da ise dilek yemeği olarak bilinmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.