Aydın'dan Bolama |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aydın'dan BolamaBOLAMA ( AYDIN ) MALZEMELER : 1 kg kuşbaşı dana eti, 1 su bardağı nohut, Yarım kg arpacık soğanı, 1 çay bardağı sıvı yağ, Domates salçası, 3-4 diş sarımsak, Tuz,karabiber, 1 kaşık tereyağı, Domates, Biber, 6 Su bardağı pirinç 2 Litre su HAZIRLANIŞI : Et,arpacık soğanı,sarımsak,tuz,karabiber,salça,yağ doğranmış domates,biber,akşamdan ıslatılmış nohut,derin bir kap içerisinde karıştırılırÜzerine iki çatal çapraz şekilde konulup,derin büyük bir tepsiye alınırBunu yaparken dış kısımda yemeğin piştiğini kontrol etmek amacı ile,bir parça et ve nohutun dışarıda kalmasına özen gösterilirİçerisine iki litreye yakın su konurTepsinin üzerine de dağılmaması için taş gibi bir ağırlık konurOrta ısıda pişen yemeğin suyu azaldıkça sıcak su ilave edilirNohut ve et yumuşayınca pirinç eklenir ve ateş kısılırPilav piştikten sonra etin üzerindeki ağırlık alınırBir kaşık tereyağı yemeğin üzerine parçalar halinde konulur ve ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılırBu yemek Kuşadası’nda Adak yemeği,Aydın’da ise dilek yemeği olarak bilinmektedir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|