Saglıkta Ayvayı Yememek İçin Bolca Ayva Tüketin |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saglıkta Ayvayı Yememek İçin Bolca Ayva Tüketinyapan Prof Dr Faruk Yorulmaz, "Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çiçeklerini kullanmışlar" dedi Yorulmaz, dünyada en fazla ayva üretimi yapan ülkeler içinde Türkiye'nin de bulunduğunu belirtti: "Bu mevsimde her yerde oldukça ucuz fiyata ve bol miktarda ayva bulmak mümkün Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içermektedir " Prof Dr Yorulmaz, ayvanın birçok rahatsızlığın giderilmesi ve korunmasında etkin olduğunu vurguladı: "Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur Ağız kokusunu önler İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu, cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir" Yorulmaz, ayva çiçeği ve kabuklarının da çok faydalı olduğunu belirtti: "Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır" dedi Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabileceğini belirten Prof Dr Yorulmaz, dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek içinde ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerektiğini söyledi Prof Dr Yorulmaz, ayva yapraklarının çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirdiğini ve uykusuzluğa iyi geldiğini belirterek, şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayvanın hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalı bir meyve olduğunu kaydetti |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|