![]() |
Çayın Fazlası Zarar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çayın Fazlası ZararÇayın fazlası zarar BOLU İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Dr ![]() ![]() Çayın kansere karşı korunmada önemli rol oynadığını söyleyen Çağlar, “Çayın kansere karşı dolaylı koruyucu tesiri antioksidan özelliğinden ileri gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çağlar, gerektiği kadar çay içildiğinde kötü kolesterolün düştüğünü açıklayarak, “Çay içenlerin, içmeyenlerden iki kat fazla kolesterollü besin yemesine rağmen, içmeyenlerle aynı kolesterol seviyesine sahip oldukları tespit edilmiştir” diye konuştu ![]() Yeşil çayın bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemede yardımcı rol oynadığını belirten Çağlar, şöyle konuştu: “Çayın ana bileşenlerinden biri olan catechinler, diş çürümelerinden HIV’e kadar birçok hastalığa tesir ederek bunlara yol açan mikroorganizmalara karşı kuvvetli antibakteriyal ve antiviral ajanlardır ![]() ![]() ![]() Çağlar, çayın faydalarını şöyle sıraladı; “Ağız kokusunu giderme, ihtiva ettiği C vitamini ile nezle ve gribi önleme, tip 2 diyabetten koruma, parkinson hastalarına yardımcı olma, HIV enfeksiyonunu yavaşlatma, vücut sıvı dengesini ayarlama, stres ve yorgunluğu hafifletme (C vitamini ile), deri hücrelerinin bağışıklık fonksiyonlarını artırma, osteoporozdan koruma, DNA hasarını azaltma, yaşlanmayı geciktirmeye vesile olma, kanda pıhtı oluşma riskini azaltma, sahip olduğu B vitamini kompleksleriyle karbonhidrat metabolizmasına yardım etme, ihtiva ettiği florid sayesinde diş çürümelerine karşı dişleri koruma ![]() Çayın fazla tükeltilmesinin faydadan çok zarar verdiğini ifade eden Çağlar, şu uyarılarda bulundu: “Çay kafein dışında teofilin denen bir madde ve niteliği tam olarak tespit edilememiş bazı maddeler ihtiva eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|