Metin&Amp;Kemal Kahraman |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Metin&Amp;Kemal KahramanDENİZ KOYDUM ADINI Nerde kendini bilmez çocuklar Bir sabah öylece çekip gittiler Çınladı alkışlar kör sokaklarda Yankısı kime kaldı Deniz koydum adını Kederi bende kaldı Uzak köyler kurdum birbirine Kederi bende kaldı Acının surlarında ateşler yaktık Vuruldu şehirler soluksuz kaldık Kendine çekildi bütün zamanlar Gölgeler orda kaldı Çılgın zamanlarda yaşamak bize düştü Ölümün acımasızlığı her zamankinden beter Gidenler Gelenler Düşenler Ah zamanın sonsuzluğunu anlamayanlar ![]() Düştük yola Güzel şeyler bulmak umuduyla Işıklarıyla büyük şehirler, yol oldu bize İz sürdük yalnızlığa Söz: Kemal Kahraman/ Gürkan Sarıgül Müzik: Metin Kahrama APÉ MUSA Xılemalo pasaé koani Cel-cuké na dewani Werte adırde mendo çıla welati Xo kerdo berz, je dısmala govendi Haylemeo haylemeo haylemeo Ceni u theyrano Apé Musayi Dengbejé welati Lalau şiyo Diyarbekirde mendo lemın ![]() ![]() Torné Ehmedé Xani Bıraé Seyid Rızayi Ma xatıré heq sane, meso meso Nıka mare kam sanıku vano lemın ![]() ![]() Lemın ![]() lemınBepo-Keko Kam kist Mi kist Kam şüt Mi şüt Kam kınıt Mı kınıt Bepo-Keko Kılam u qeyde: Metin u Kemal Kahraman APÉ MUSA(Türkçesi) Hey gidi dağların paşasına Şu köylerin çoluk-çocuğuna Ateş ortasında kalmış memleket ışığı Yükseltmiş kendini, bir halay mendili gibi Dövünmeleri, kargışları, hay-vayları Kadınlarla kuşların Hey Musa amca Sen, memleketin dengbeji Gidip kalmış Diyarbakır’da ah ah Ehmedé Xani’nin torunu Seyid Rıza’nın kardeşi Tanrı hatırı için, gitme gitme Şimdi kim masal anlatacak bize Bepo-Keko Kim öldürdü Ben öldürdüm Kim yıkadı Ben yıkadım Kim gömdü Ben gömdüm Bepo-Keko Söz-Müzik: Metin-Kemal Kahraman Xecé Eré Xece, tı je asma Gılé koude tıputeynara Bé, anya bé dusté mı Roşt béro na çhımé mı Xece… Xece… Xece Xece yena-sona heni dür vındena Je kıle kuta zeré mı, deznena Eré Xece, to remnon Asme ke vejiya, bé peé bon Heni qayte çhımé mı meke Xo darde kon, ax xo kison Kılame: Kemal Kahraman Qeyde : Metin Kahraman XECE(Türkçesi) Hey Xece sen aysın Dağların doruklarında yapayalnızsın Gel, gel şöyle karşıma Işığın gözlerime dolsun Xece ![]() ![]() Xece![]() ![]() XeceXece gelir-gider, öyle uzak durur Alev gibi düşmüş içime, acıtır Hey Xece, seni kaçıracağım Ay doğunca evin arkasına gel Öyle bakma gözlerime Asarım kendimi, öldürürüm Söz: Kemal Kahraman Müzik: Metin Kahraman Gulezar Çeperé to şilano Mıre rae nédano Xıştıke piyé to sano To ki mı nédano Ax Gule Gule Gule, Gulezar Gula mına rındeke Ax Gule Gule Gule, Gulezar Gula mına tenıke (Tı derdé mı kerd hazar) *** Çerçi nino çhı tawo Tore fıstan bijeri Piyé xora dızdeni Bé bijeku bé yabu *** Serdo puko ğezevo Emser unca teynaru Piyé to ki bımıro Zewez mare tometa Kılame: Metin Kahraman-Hayati Mutlu Qeyde: Khan Çhıme: Govurge ra Ali Bava Arédaoği: Metin u Kemal Ca: Govurge/pılomoriye Waxt: Gulane 1991 GULEZAR Dikenli çalılarla çevrilisin Yol vermiyor geçmeye Dermansız hastalığa düşsün baban Seni bana vermiyor Ah Gule Gule Gule Gulezar Güzel gülüm benim Ah Gule Gule Gule Gulezar Narin gülüm benim (Sen bin ettin derdimi) *** Çerçi gelmiyor çok zamandır Sana fistan alsam ya Baban duymadan, gizlice Gel keçilere, yabana *** Soğuk ayaz gazap gibi Bu kış da yine yalnızım Ölsün senin zalim baban Evlenmek bize günah gibi Söz:Metin Kahraman-Hayati Mutlu Müzik:Anonim Kaynak:Göbürgeli Ali Baba Derleyen:Metin-Kemal Yer:Göbürge-Pülümür-Dersim Zaman:Mayıs 1991 KAYBOLMUŞ KENTİN ESKİCİSİ Kaybolmuş bir kentin eskicisiydi Makineleşmeye karşı duyguları topluyordu Kaybolmuş bu kentin sokaklarında Torbasında umut Torbasında insana dair ne varsa Yalnız değilsin eskici Bir sabah güneş doğar Sevgiden tuğlalarla Yeniden kurarız bu kenti Bu kent yorgun düşmüş bunca acıya Yeni bir güne başlıyor umarsızca Bir tek eskici düşmüş yollara Torbasında umut Torbasında insana dair ne varsa Söz:Hüseyin Eroğlu-Metin Kahraman Müzik:Metin Kahraman Bir Masal Kuşu Gözlerin hep derinlerde Kayıp giden bir yıldız gibi Gözlerin bir hüzün şarkısı Bir masal kuşu konar düşlerine Açılır kapısı çocuk yalnızlığının Kendini dinlemekten yorgun düşmüş insanlar Kendi izini arayan umarsız bir dünya Bak nasıl da sancılı Bak nasıl da çözülüyor Bak nasıl da fırtınalı Yeniden ulaşmak için kendine Söz-Müzik: Metin Kahraman Ğezevé Seru (Enstrumantal) Veré çeverude ne kutıko Ne ki dörmé bonude bijeka Şiving péro amé war Zerede zu apo Ap kemeré koşiyo Ap pıre qeşiyo Vano hal mesel nia nia Şiir: Memed Çapan Qeyde: Kemal Kahraman Sazkerdoğ (Aranje): Metin u Kemal Kahraman ĞEZEVÉ SERU(Türkçesi) Kapıların önünde ne bir köpek Ne de evlerin çevresinde otlayan bir oğlak var Evin bütün kirişleri çökmüş İçerde yapayalnız bir amca var Amca, evin köşetaşıdır Amca, söylenecek sözlerle yüklüdür Diyor ki, işte böyle böyle Şiir :Memed Çapan Müzik emal Kahraman Düzenleme:Metin-Kemal Kahraman Asme Vejîya Asme vejiya Gonya ma girina Çhımé to roşt bo Some gulam some Gule Gule Gula mı Gulam je asma Gule Gule Gula mı Gulam zaranca Xatır bıwaze Tıfangé xo bije Desté mı pé ce Şime Gulam şime Dürra düri vengé domané ma yeno Vengé çenané ma yeno Péro piya şime no veyvé welatiyo Kılame: Metin Kahraman-Hayati Mutlu Qeyde: Metin Kahraman ASME VEJIYA(Türkçesi) Ay doğmuş Kanımız kaynıyor Gözün aydın olsun Gidiyoruz gülüm gidiyoruz Gule Gule gülüm benim Gülüm ay gibidir Gule Gule gülüm benim Gülüm keklik gibidir Vedalaş artık Kuşan silahını Tut elimden Gidelim gülüm gidelim Uzaklardan çocuklarımızın sesleri geliyor Kızlarımızın sesleri geliyor Gelin hep beraber gidelim bu memleket düğünüdür Söz:Metin Kahraman-Hayati Mutlu Müzik:Metin Kahraman |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|