Türkü Sözleri 2012 |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkü Sözleri 2012Türkü Sözleri 2012 2012 Türkü Sözleri Çadır altı minare 2 (helvacı) Türkü Sözü Çadır altı minare El ettim nazlı yare Anan gurban ben gurban da Setire pantullu yare Helvacı helva Kendir tohumlu helva Şeker lokumlu helva Altunsun akçalarda Çiçeksin bahçalarda Tenin yerde çürüsün de Urban da bohçalarda Helvacı helva Kendir tohumlu helva Şeker lokumlu helva Söğütte ot bitmez mi Çağırsalar gitmez mi Ah o senin elinden de Çektiklerim yetmez mi Helvacı helva Kendir tohumlu helva Şeker lokumlu helva At gapıda gapıda Yüreğim tıkırdıda Yarin gelmiş deseler de Beş lira var gutuda Helvacı helva Kendir tohumlu helva Şeker lokumlu helva ****************************** **** Asker ettiler beni Türkü Sözü Asker ettiler beni kıdemli çavuş Gurbet çöllerinde oldum bir baykuş Anadan babadan yardan bir haber yokmuş Uçun kuşlar uçun İzmir'e doğru Güverteye çıktım uzandım yattım Komutan gelince selama kalktım Anayı babayı yarı sılaya attım Uçun kuşlar uçun İzmir'e doğru Cahit Öztelli tarafından aktarılan kısım, Evlerinin Önü (s654) Evimizin önü duttur geçilmez Bağımızda gazel sıktır seçilmez Bir ben ölmeyinen ordu bozulmaz Uçun kuşlar uçun İzmir'e doğru Anadan babadan yardan bir haber yok ****************************** **** Acem Kızı (Yok Mu) Türkü Sözü Hey Acem gızı Buyur efendim Boyların görem alayım seni Boyların görem sarayım seni Boylarım görüp neyliyen beni Selvi de söğüt gördüğün yok mu Hey Acem gızı Buyur efendim Ağzını görem alayım seni Ağzını görem sarayım seni Ağzımı görüp neyliyen beni İnce de mercan gördüğün yok mu Hey Acem gızı Buyur efendim Gerdanın görem alayım seni Gerdanın görem sarayım seni Gerdanım görüp neyliyen beni Göllerde suna gördüğün yok mu Hey Acem gızı Buyur efendim Gözlerin görem alayım seni Gözlerin görem sarayım seni Gözlerim görüp neyliyen beni Dağlarda ceylan gördüğün yok mu Hey Acem gızı Buyur efendim Dudağın görem alayım seni Dudağın görem sarayım seni Dudağım görüp neyliyen beni Bahçada kiraz gördüğün yok mu ****************************** *** Ay karanlık göremedim yolumu 2 Türkü Sözü Ay karanlık göremedim yolumu Soğuk vurmuş ayağımı kolumu Yaşım küçük ben istemem ölümü Dört gaziler gelen sunam kimindir Suya gider bir incecik yolu var Kemer sıkmış bir incecik beli var Şeker yemiş dudağında balı var Dört gaziler gelen sunam kimindir Kaldıraydım yorganının yanını Alayıdım dudağından balını Satın mı aldın bu uykunun yanını Dört gaziler gelen sunam kimindir Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|