Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, tarifi, yapılışı

Güllaç Tarifi - Güllaç Yapılışı - Güllaç Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Tarifi - Güllaç Yapılışı - Güllaç Tarifi Nedir



Güllaç Tarifi

MALZEMESİ: 6 kişilik
1 litre süt
1/2 bardak şeker
1/2 kahve fincanı gülsuyu
1 bardak çekilmiş iç ceviz
6 yaprak iyi cins güllaç

HAZIRLANIŞI:
Güllaç yapraklarını bir tepsiye yerleştirdikten sonra, üzerlerine süt, şeker ve gülsuyunu birlikte dökün Orta sıcaklıktaki ateşte, karıştırarak, el dayanacak kadar ısıtın, sonra ateşten alın Güllaçları, teker teker ve süte batırarak sarmalısınız Her yaprağın ortasına çekilmiş iç cevizi yerleştirdikten sonra, güllaçları, dört ucu birbirinin üzerine katlanacak şekilde ve bir bohça gibi sarın Sonra derince bir tepsiye yerleştirin, artan şekerli sütü de üzerine döküp, yarım saat bekletin Güllaç hazırdır Ilık yendiği takdirde çok daha lezzetli olacağım unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.