Meyveli Lokum Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Lokum Tatlısı Tarifi YapılışıMeyveli Lokum Tatlısı Tarifi - Meyveli Lokum Tatlısının Yapılışı - Meyveli Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeler 5 Su Bardağı Süt 1,5 Su Bardağı Un 2 Su Bardağı Şeker 2 Orta Boy Muz 2 Paket Vanilya 100 Gr Margarin 5 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi 1 Paket Muzlu Puding 2,5 Su Bardağı Süt (Muzlu Puding İçin) 7-8 Kuru İncir 1 Su Bardağı Ceviz Veya Fındık (İri Dövülmüş) Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak incirleri üzerlerini aşacak kadar kaynar su ilave ederek incirleri yumuşayana dek haşlayalım ve bekletelim Tencereye unu şekeri ve sütü alıp çırpma teliyle karıştıralım Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim Kremayı ateşten allıp margarin eritmeden ilave edelim vanilyaları da ekleyip mikserle 2 dk çırpalım Köşeli bir kalıba veya tepsiye Hindistan cevizini yayalım Üzerine kremayı yayalım Ayrı bir tencerede muzlu pudingi, sütle koyulaşana dek pişirerek soğuyan kremanın üzerine düzgünce yayalım Üzerine ceviz serperek buzdolabında birkaç saat soğuyana dek bekletelim Sonra sertleşen kremayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde keserek 4 eşit kare elde edelim İncirlerin yarısını bir karenin orta kısmına, diğer yarısını başka bir karenin ortasına dizelim 2 muzu ise ayrı ayrı karelerin ortalarına uzunlamasına yerleştirelim Ve her krema karesini muzlar ve incirler ortada kalacak şekilde rulo yaparak saralım Kat yerleri alta gelecek şekilde çevirip 3-4 cm’lik dilimler halinde keselim ve buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|