Sütlü Ramazan Lokması Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Ramazan Lokması Tarifi YapılışıSütlü Ramazan Lokması Tarifi - Sütlü Ramazan Lokması Yapılışı - Sütlü Ramazan Lokması Nasıl Yapılır - Sütlü Ramazan Lokması Malzemeleri MALZEMELER Yarim paket tereyagi veya margarin 2 bardaktan biraz eksik ince irmik 2 su bardagi süt 4 adet yumurta 3 su bardagi seker 3 su bardagi su YAPILIŞI Önce serbetini hazirlayip sogumaya birakin Yarim paket yagi tencerede eritin Içine irmigi koyun, hafif ateste kivami gelinceye kadar kavurun Üzerine soguk olarak 2 bardak süt döküp karistirin Çok hafif ateste sütünü çekmesi için agzi kapali olarak bekletin Tekrar karistirip sogutun 4 adet yumurtayi teker teker kirarak yedirin Hamurdan küçük küçük parçalar alin Avuç içinde bu hamurlari yuvarlayip bir kaba dizin Tavada kizdirdiginiz ayçiçek yaginda kizartin Yagini süzdürerek önceden hazirladigiriz serbetin içine atin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|