Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kolay, muhallebi, oktay, pratik, resimli, tarifi, usta, yapılışı

Kolay Pratik Resimli Muhallebi Tarifi Yapılışı ( Oktay Usta)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Pratik Resimli Muhallebi Tarifi Yapılışı ( Oktay Usta)



Kolay Pratik Resimli Muhallebi
Pratik muhallebi nasıl yapılır?
Resimli Muhallebi Tarifi(Oktay Usta)


Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için)
Süt: 1 litre
Şeker: 250 g
Pirinç unu: 80 g
Pirinç: 100 g
Vanilya: yeteri kadar
Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar

Yapılışı:
1 Pirinçle yapılacaksa pirinç akşamdan ıslatılıp kabartılır Blenderdan geçirilir veya havanda dövülüp ezilir, elekten geçirilir Çok iyi ezilmiş, ele pütür gelmeyecek şekilde olması gerekir Pirinç unundan yapılacaksa o da, bulamaç hâline gelecek şekilde ıslatılır 5-6 saat bekletilir Ölçülü sütten alınarak akıcı hâle getirilir

2 Yuvarlak dipli uygun tencerede süt, pirinç unu veya subye ocağa konur Kanştıra karıştıra harlı ateşte kaynaması sağlanır Kaynayınca altı kısılarak 10-15 dakika daha kaynatılır Bazı pirinç veya pirinç unu fazla su kaldırır, çok koyulaşır, o zaman biraz süt ilâve ediler k kıvamı düzeltilir

3 Şekeri ilâve edilir, eriyinceye kadar karıştırılır

4 Kepçe ile yukarıdan dökülerek kâse veya uygun kadehlere konur Soğuyunca zevke göre tarçınla süslenerek soğutulur Servis yapılır

Not:
a Muhallebi Arapça muhalleb sözcüğünden gelmiştir
b İstenirse içerisine vanilya veya limon kabuğu rendesi konabilir
c Nohut büyüklüğünde 2-3 adet damla sakızı havanda ezilip, pişirirken elenerek konabilir Sakızlı muhallebi adını alır
d Çok kere hoşa giden hafif yanık kokusu olması istenirse sonuna doğru biraz az karıştırıp dibi yakılabilir
e İçinde su bulunan firın tepsisine dizilen kâseler fırına sürülerek üzerleri hafif kızartüabilir Fırında muhallebi adını alır
f Bazı uygulayıcılar içine nişasta, yumurta sarısı koyarlar, o daha çok batı etkisi taşır Aslında nişasta ve yumurta yoktur
g Yaz aylarında çok kere üzerinde dondurma ile servis yapılır
h Şekerin sonradan konması kıvamın daha güzel olması içindir, önceden de konabilir
i İstenirse üzeri ince kıyılmış Antep fıstığı, fındık, Hindistan cevizi rendesi ile süslenebilirse de aslında tarçm kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.