Limonlu Kremalı Pasta Tarifi Yapılışı Resimli |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kremalı Pasta Tarifi Yapılışı Resimlilimonlu pasta - limonlu kremalı pasta tarifi - kremalı pasta 5 su bardağı limon suyu 25 su bardağı su 4 çorba kaşığı un 8-10 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta 2 su bardağı krema 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 20 adet kedidili bisküvi 1 su bardağı süt Yapılışı SU ve limonun suyunu karıştırarak bir tencereye alın İçine unu, tozşekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve nişastayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın Karıştırarak soğumasını sağlayın Sonrasında kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edin Kedidillerini süt ile ıslatıp 25x25 cm ebadında kalıba bir kat sıralayın Üzerine limonlu kremanın bir kısmını dökün 2 kata tekrar ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayıp üzerine kalan kremayı gezdirin Buzlukta 2 saat soğumaya bırakın Dolaptan çıkardığınızda dilimleyerek servis yapın Füsun Gümeli |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|