Elma Pastası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Pastası Tarifi YapılışıElma Pastası Tarifi - Elma Pastası Yapılışı - Elma Pastası Malzemeleri Malzemeler Hamuru için: 1 Yumurta 150g tereyağ 100g toz şeker 250g un ½ paket kabartma tozu 1 paket vanilya 6 tane orta boy elma Kreması için malzemeler: 750ml Sıvı krema (schlagsahne) 1 paket vanilya puding 1 paket vanilya 60g toz şeker (kullandığınız puding şekersiz ise 120g şeker kullanın) 40g badem kırığı Hazırlanışı Hamurun yapılışı: 1 yumurta, 150 g tereyağ, 100 g şeker önce yoğrulur, sonra 250 g un, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya katılır, kurabiye hamuru gibi bir hamur yoğrulur Eğer hamur ele çok yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir Bu hamur 28 cm’lik kelepçeli kalıbın hem altına, hem kenarlarına döşenir resimdeki gibi 6 orta boy elma yıkanır, soyulur, ince ince doğranır hamurun üstüne yerleştirilir resimdeki gibi Kremanın yapılışı 750 ml sıvı krema (Schlagsahne), 1 paket vanilyalı puding tozu, 1 paket vanilya, 120 g şeker kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir Kaynadıktan sonra ocaktan alınır elmaların üzerine dökülür, üzeri düzlenir en son üzerine badem kırığı serpilir, resimdeki gibi Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (1 saat civarında pişecek) Pasta tamamen soğuduktan sonra kesilecek, sıcakken kesilirse akabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|