08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Közlenmiş Kestaneli Ekmek Tarifi Yapılışı
Közlenmiş Ekmek - Değişik Ekmek Tarifleri
[/list]içindekiler
- 15 adet kestane
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı kestane unu
- 4,5-5 su bardağı ekmek unu
- 3/4 su bardağı ılık süt
- 3/4 su bardağı ılık su
- 1/4 su bardağı bal
- 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 gr) tuzsuz tereyağı (normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin)
- 3 yumurta
hazırlanışı
- Fırını 200 C'ye (400 F) ayarlayın
- Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla "X" şekli çizip fırın tepsisine alın
- Fırında 15-20 dakika pişirin Soğuyunca soyup irice doğrayın
- Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız, mikserin düz başlığını kullanın)
- Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın
- Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın
- Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin
- Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ilave edin (Elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz)
- Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp (gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 yemek kaşığı un ekleyerek) 3 dakika kadar yoğurun
- Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatın
- Bu halde oda sıcaklığında 1,5-2 saat bekletin
- Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar)
- Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde "X" şekli çizin
- Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin
- Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180 C'ye (350 F) ayarlayın
- Fırının orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin
- Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın
|
|
|