Üsküp Böreği Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üsküp Böreği Tarifi YapılışıÜsküp Böreği Tarifi - Üsküp Böreği Nasıl Yapılır - Üsküp Böreği Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz) 5 Adet Yufka 250 Gram Tereyağ veya Margarin 2 Adet Yumurta 3 Yemek Kaşığı Yoğurt 3 Diş Sarımsak (Dövülmüş) 3 Yemek Kaşığı Un 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu Yarım Kilogram Et (Kuşbaşı) 1 Adet Havuç 1 Adet Kuru Soğan 1 Tatlı Kaşığı Tuz Üsküp Böreği Nasıl Yapılır? 1 Kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyun ve üzerine üç parmak aşacak kadar kaynar su ilave edin 2 Etin daha lezzetli olması için içerisine, 1 adet havuç ve 1 adet kuru soğanı kalın doğrayarak ilave edin, tuzunu koyun ve etler yumuşayıncaya kadar haşlayın 3 Fırın tepsisini bir miktar yağ ile yağlayın ve yufkaları, her yufkanın arasına eritilmiş margarin veya tereyağ sürerek ve buruşturarak, tepsiden sarkmayacak şekilde serin 4 Son yufkanın üzerinede yağ sürdükten sonra yufkaları kare dilimler halinde kesin ve önceden 230 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar 20 dakika pişirin 5 Bu arada sosunu hazırlayalım Küçük bir tencereye, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un ve 2 adet yumurtayı koyun İçerisine dövülmüş 3 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave ettikten sonra mikser ile karıştırın Son olarak 2 su bardağı su ekleyin ve ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ateşten alın 6 Altı üstü kızaran yufkaları fırından alın Üzerine daha önce haşlanan et suyundan üç kepçe alıp yufkaların üzerinden gezdirin ve haşlanan etleri üzerine yayın 7 Daha önce hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün 8 Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağ eritip üzerine kırmızı toz biber ilave edin ve karıştırın 9 Erittiğiniz kırmızı biberli teryağını böreğin üzerinde gezdirdikten sonra, önceden 185 derece ısıtılan fırında 10 dakika daha pişirip ılık olarak servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|