Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri YapılışıSalça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri -Salça Yapılışı Domates Salçası Domates Salçası Malzemeleri: 5 kg olgun domates Tuz Tarifi: Domatesleri iyice yıkayıp, büyük bir tencerede kapağı kapalı olarak bir gece bekletin Ertesi gün ince delikli bir kevgirden ezerek geçirin ve kabuklarıyla çekirdeklerini ayırın Domates suyunu bir tencereye koyup iki taşım kaynatın ve ocaktan alın Ilınınca çok sıkı dokulu bez bir torbaya doldurup 2 saat suyunun süzülmesi için asılı tutun Torbadaki suyu süzülmüş domatesleri yayvan bir tepsiye döküp yeterince tuz ilavesiyle iyice karıştırın Tepsiyi güneşe koyun Üzerini toz girmemesi için ince bir tülbent ile örtün Salçayı, yoğurt kıvamında oluncaya kadar güneşte bırakın Sonra kavanozlara doldurun,kapaklarını kapatın Arzu ederseniz üzerinin küflenmemesi için, salçanın üzerine yarım cm geçecek kadar zeytinyağı dökebilirsiniz Domates Salça Tarifi: Domatesleri yıkayıp iri iri doğrayınGeniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla pişirin İyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçirinElde ettiğiniz domates püresini yayvan bir kaba alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirinTuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alınSalçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin(1 kiloluk kavanozları 20 dakika, yarım kiloluk kavanozları 15 dakika kaynatın)Hazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulur Bu nedenle salçayı küçük kavanozlara doldurmanızda yarar var Karışık Domates Biber Salçası Tarifi Malzemeleri: 10 kg biber 10 kg domates Nasıl Yapılır: biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranırBüyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılırBundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot,süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülürBu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdırÇekirdek kalmamasına özen gösterinizDaha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayınKaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapınÇıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletinÜzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırınKoyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|