Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi YapılışıSaray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi - Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Yapılışı - Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Malzemeleri MALZEMELER Lokma Için: 250 gr Un1 ölçek Pastörize Yumurta 250 gr su1 tatli kasigi yas maya 1 kahve kasigi pudra sekeri 2 kahve kasigi tuz Kebap Için: 1 kg Kemiksiz Kusbasi Et2 demet dereotu 2 demet maydanoz 2 demet nane 2 demet taze sarmisak 2 adet kuru sogan 2 adet domates YAPILIŞ TARİFİ Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini, 2 kahve fincani su ile ezin 2 kahve fincani un ekleyip üzeri kapali olarak 20 dk dinlendirin Kalan unu eleyip ortasina mayali karisimi, kalan suyu, unu ve yumurtayi ilave ederek olusturdugunuz hamuru tekrar 30 dk bekletin Daha sonra hamurlari avucunuzda sikip, top haline getirin Hafif yagli bir kasikla alin ve iyice isittiginiz sivi yagda kizartin Tencereye sogani ve eti koyup kavurun![]() Nane, dereotu, maydanoz ve sarmisaklari ilave edin Az su ekleyip etler yumusayana dek pisirin Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|