Patlıcan Urfa Kebabı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Urfa Kebabı Tarifi YapılışıPatlıcan Urfa Kebabı Tarifi - Patlıca Urfa Kebabı Nasıl Yapılır - Patlıca Urfa Kebabı Malzemeleri 3 adet kırmızıbiber 75 gr sana yağı 1 çay kaşığı ucuyla maydanoz 150 gr kuzu kıyması 5 adet kebap pidesi 2 adet kuru soğan 600 gr kemiksiz koyun eti 5 adet sivribiber Aldığı kadar tuz Aldığı kadar sumak 3 adet domates 1 yemek kaşığı salça 15 ml ayçiçek yağı Ön hazırlık olarak patlıcanları soyup, kalın dilimleyin Üzerlerine tuz serpip, 10 dakika bir kenarda bekleyin Yıkayıp, süzdürün Soğanı, maydanoz ve sumakla ovarak karıştırın Sinirsiz eti bıçakla çok ince olarak kıyın (Ya da iri çekilmiş kıyma kullanın) Salçayı, tuzu ve kırmızı pul biberi ilave edip yoğurun ve 15 eşit parçaya ayırın Bunları önce köfte gibi yuvarlayın Sonra iki elinizin arasında bastırarak hafifçe yassıltın Köfte ve patlıcan dilimlerini şişlere dizin Biberleri ve dörde bölünmüş domatesleri birlikte şişlere dizin Izgarayı yakıp, ısıtın Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, Patlıcanlı Urfa Kebabı?nı ise eritilmiş Sana ile yağlayın Şişleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını da yaklaşık 4-5 dakika, patlıcanlar yenecek kıvama gelinceye ve etin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin Pişirme sırasında pideleri etin üstüne koyarak yağı emmelerini ve ısınmalarını sağlayın Aynı anda şişe dizilmiş garnitür domates ve biberleri de ızgarada pişirin Patlıcanlı Urfa Kebabı?nı pidelerin üzerinde, yanında ızgarada pişirilmiş domates ve sivribiber ile sıcak olarak servis yapın Yanında maydanoz ve sumaklı soğanı da servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|