![]() |
Alman Usülü Patates Çorbası Tarifi - Alman Usülü Patates Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usülü Patates Çorbası Tarifi - Alman Usülü Patates Çorbası YapılışıAlman Usülü Patates Çorbası içindeki malzemeleri: � 5 adet patates � 3 yemek kaşığı sıvı margarin � 3 adet pırasa � 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon) � 1 adet kuru soğan � 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber � Tuz-karabiber Alman Usülü Patates Çorbası hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz ![]() Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız ![]() Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız ![]() Derin bir tencerenin içinde sıvı Smargarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz ![]() En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız ![]() Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız ![]() Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|