Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi YapılışıRumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi - Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Yapılışı - Rumeli İşkembe Çorbası Malzemeler: 2 kg dana işkembe 2 çorba kaşığı tepeleme dolu un 2 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: İşkembeyi küçük küçük kestirdikten sonra önce 4-5 kez soğuk suyla güzelce yıkıyoruz Sonra kaynar su ile 4-5 kez yıkıyoruz (Yani kaynar suyu döküp 10 dakika bekletip bu suyu döküp yeni kaynar suyu işkembelere döküp işlemi tekrarlıyoruz ) Düdüklü tencerede 1 saat pişirdikten sonra başka bir tencereye alıp yiyeceğimiz zaman un,yoğurt ve yumurtayı biraz soğuk su ile çırpıp soğuk çorbaya katıyoruz Tuzunu ekleyip kaynatıyoruz Tabağa aldığımız çorbayı süslemek için üzerine yağ , toz tatlı biber ve pul biberi karıştırıp dökeriz![]() İçine ise sarmısaklı sirke mutlaka konmalıdır (İşkembeyi tanıdık bir ciğerciden almanızı tavsiye ederim )
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|