Tarhana Çorbası, Tarifi, Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhana Çorbası, Tarifi, YapılışıTARHANA ÇORBASI Malzemeler ; 4 kişi için 1 çay bardağı hazır Tarhana 2 yemek kaşığı yağ 1 adet büyükçe Domates 4 su bardağı Et Suyu yada Su Yapılışı; Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir Çorba pişirilecek tencereye yağı konur Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür Kaynatılır Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür Top top olmamasına dikkat edilir 5 dakika kadar kaynatılır Kışın domateslerin renkleri solgun olursa salça kullanabilirsiniz Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|