![]() |
Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası Tarifi YapılışıKızarmış Ekmekli Sebze Çorbası Tarifi - Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası Yapılışı - Kızarmış Ekmekli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır 4 ekmek dilimi (bir gün bayatlatıldıktan sonra, 2,5 cm'lik küpler halinde kesilmiş) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 iri pırasa (temizlenip, yıkandıktan sonra ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 küçük hindiba (enlemesine 2'ye kesildikten sonra, doğranmış) 2 pastırma dilimi (ince kıyılmış) 250 g roka (ya da karatabana; yıkanıp, süzdürüldükten sonra, sapları ayıklanmış) 1,5 litre (6 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da et suyu 2 patates (soyulup, dilimlenmiş) 5 damla acıbiber sosu 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (iri kırılmış) Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() Kalın dipli bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tuz ve karabiberi serptikten sonra, büyük bir çorba kâsesine aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|