Ramazan Yahnisi Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Yahnisi Tarifi YapılışıYahni Nasıl Yapılır - Dana Eti Yahnisi - Yahni Tarifi MALZEMELER: 15 kilo yumurta büyüklüğünde kesilmiş dana eti, 5 tane kuru soğan, 8 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı domates salçası, 5 patlıcan veya 5-6 adet patates, 2 çorba kaşığı un, karabiber, tuz YAPILIŞI: Et yıkanıp bir tencereye konulur Üzerine halka halka soğan doğranır Harlı ateşin üzerine konulur Suyu bitinceye kadar birkaç kere karıştırılır Üzerine un serpilir Un pembeleşinceye kadar karıştırılır Tuz, baharat, karabiber ve sarmısak ilave edilir Etlerle aynı hizaya gelene kadar su ve salça konulur Ağır ateşte pişmeye bırakılır, indirilmeden evvel, daha önceden ayıklanan patlıcanlar veya patatesler yağda kızartılıp tencereye atılır İki taşım kadar kaynatılır ve servis tabağına çekilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|